Pažeidėjų uostamiesčio savivaldybė žada pasigailėti

Savivaldybėje – sujudimas, nes klaipėdiečiai masiškai suskubo pirkti leidimus, kad automobilius miesto centre esančių daugiabučių namų kiemuose galėtų statyti nemokamai.

Uostamiesčio gyventojai išsiimti leidimų suskubo tik dabar, nes prieš kurį laiką žmonės dar buvo maitinami pažadais, kad tvarka, jog teks mokėti už automobilių stovėjimą kiemuose įsigalios nuo kitų metų liepos.

Praėjusią savaitę miesto taryba galutinai apsisprendė, kad rinkliava bus renkama nuo sausio 2 dienos.

„Nukelti tvarkos įsigaliojimo datą nebuvo jokios prasmės. Tai tas pats, kas skaudantis dantis – jei jo netvarkysime, juk po pusmečio skaudės ne mažiau, o dar labiau. Tvarka turi pradėti funkcionuoti, o tada pamatysime jos minusus ir galėsime juos ištaisyti“, - aiškino Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas.

Miesto centre daugiabučiuose namuose gyvenantys klaipėdiečiai gali nusipirkti du leidimus, kuriuos turėdami nemokamai automobilius galės statyti ne tik kieme, bet 200 metrų spinduliu aplink namą. Leidimus gali įsigyti ne tik tie gyventojai, kurie turi nuosavus butus, bet ir tie, kurie būstą legaliai nuomojasi.

Leidimas pirmajam automobiliui metams kainuoja 5 litus, antrajam – 250 litų.

Tokia pat leidimų suteikimo tvarka galioja ir miesto centre patalpas nuosavybės teise turintiems ar jas besinuomojantiems verslininkams.

Tačiau gauti leidimą nėra labai paprasta, nes reikia nemažai laiko gaišti eilėse. „Jau ir prieš šventes žmonės masiškai plūdo pristatyti dokumentus gauti leidimus. Dabar dar blogiau, nes Vieno langelio ir elektroninių paslaugų skyriuje interesantus aptarnauja tik viena specialistė, nes kitos serga. Todėl tikrai reikės verstis per galvą, kad leidimus išduotume per nustatytą terminą“, - teigė Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas Rimantas Armonas.

Numatyta, kad leidimas nemokamai statyti automobilį vairuotojui turi būti išduotas ne vėliau kaip per 15 darbo dienų po paraiškos pateikimo.

A.Šulcas gyventojus ragino nesistumdyti eilėse, o išsiimti leidimo ateiti šiek tiek vėliau. „Pereinamasis laikotarpis, kol visi įpras prie naujos tvarkos, bus pirmasis kitų metų ketvirtis. Tris mėnesius tikrai niekas nepuls į kiemus bausti už stovėjimą nesusimokėjusių vairuotojų“, - tikino vicemeras.

Jis teigė, kad toks nurodymas duotas viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ darbuotojams, kurie kontroliuoja, kaip vairuotojai moka rinkliavą už automobilių stovėjimą.


Šiame straipsnyje: automobilių stovėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

AK

AK portretas
Suskiai, ir vėl vargsta su pačių išgalvotų problemų sprendimu, "pasigaili" žmonių, kuriuos savame mieste mato svečiais-prašytojais-išsipirkėjais.

Petras

Petras portretas
Įžulumo viršūnė. Pavertė pusė miesto pažeidėjais ir renka pinigus už nebūtą pažeidimą. Ir dar rašo antraštes laikraščiai, kad matai mūsų pasigailės. Mes ponai Jūsų per ateinančius rinkimus tikrai nepasigailėsime.

bjaurybės ir tiek

bjaurybės ir tiek portretas
Susigalvojo bizniuką su parkomatais prasukti ir verčia miestiečius "pažeidėjais". Greičiau drėbt tokius šulcus iš barščių - kodėl negirdėt, kad jie irgi mokėtų? Gi jų "darbo" aikštelės irgi centre
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių