Pavilnio dailininkai metė iššūkį Užupio menininkams

Trylika žinomų, skirtingų kartų menininkų pirmą kartą kartu pasirodys šiandien Vilniaus Rotušėje, kur surengs parodą apie šimto metų sukaktį švenčiantį Pavilnį.

Pavilnys šią savaitę švenčia 100 metų sukaktį. Ta proga Pavilnyje gyvenantys menininkai nutarė kartu surengti parodą ir taip vilniečiams pristatyti atokų, bet jaukų sostinės kampelį.

Prie parodos iniciatoriaus dailininko Vilmanto Marcinkevičiaus prisijungė ir kiti Pavilnyje gyvenantys menininkai - grafikės Daliutė Ivanauskaitė ir Elena Šaltytė - Lisauskienė, skulptoriai Juozas Kalinauskas ir Algirdas-Antanas Zokaitis, fotomenininkas Ramūnas Krupauskas, dailininkas Artūras Štaudė, vienas žymiausiu šiuolaikinių Lietuvos menininkų Vilmantas Marcinkevičius, sieninės tapybos virtuozė Liuda Jaruševičiūtė Stankevičienė, akvarelistė Jurga Sidabrienė.

Šįvakar Rotušėje bus pristatyta ir nauja T. Klimašauskienės knyga „Pavilnys – Wilenska kolonia kolejowa“.

Prieš šimtą metų geležinkeliečių rankomis pastatytą gyvenvietę šiandien mena tik senosios vilos. Humanitarinių mokslų daktaras Antanas Kulakauskas bus pasirengęs atsakyti į visus klausimus apie Pavilnio istoriją. Pavilnių regioninio parko vadovai – apie šios vietovės gamtos, architektūros vertybes.

Šeštadienį Vilniuje vyks kiti renginiai, skirti Pavilnio 100-mečiui paminėti - pažintinis pėsčiųjų žygis po Pavilnių regioninį parką ir Pavilniečių ir svečių liaudiška vakaronė ant Jokūbo kalno.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių