Patvinęs Nemunas – masalas žvejams: vanduo pakilo beveik 3 metrus

Pavasarinis potvynis ne tik kelia rūpesčius, tai ir proga papramogauti – tuo įsitikinę žvejybos mėgėjai. Kaune krantus plačiau užliejęs Nemunas vilioja būrius žvejų, kurie viliasi, kad patvinusi upė jiems bus dosni. Tuo metu specialistai sako, kad potvyniui pasiekus kritinį lygį, bus svarstoma, ar evakuoti gyventojus.

Nemuno pakrantėje prie „Žalgirio“ arenos šiandien meškeres įmerkė bent tuzinas žvejų. Šalia buvo pristatyta kibirų, tinkliukų žuvims ištraukti, netrūko ir masalo – sliekų. Apsiavę ilgais guminiais batais, žvejai metė meškeres beveik iki juosmens įbridę į vandenį užlietoje krantinėje.

Kalbinti meškeriotojai sutartinai tvirtino, kad potvynis puikiai tinka žvejybai, nes tokiu metu kimba kuojos, meknės.

„Žuvys po žiemos pradeda neršti, ieško maisto, lengviau jas prisivilioti“, – pasakojo Algis. Bekalbant žvejo žodžiai pasitvirtino – šalia žvejojančiam vyrui užkibo apie pusę kilogramo sverianti kuoja.

Tačiau sėkminga žūkle pasigirti galėjo ne visi. „Jau nuo vakar žvejoju, bet nelabai kimba“, – apgailestavo kitas, vardo nenorėjęs sakyti kaunietis.

Krantinėje buvo matyti ne tik žvejų, bet ir praeivių, kurie mėgavosi neįprastu vaizdu, lesino vandens paukščius.

Pasak Kauno apskrities valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos civilinės saugos skyriaus vedėjo Alberto Ziminsko, per pastarąją parą Kaune upių vandens lygis Nemune pakilo pusmetriu.

„Nevėžyje per paskutinę parą vandens lygis sumažėjo, o Nemune ir Neryje pakilo. Žmonių gąsdinti tikrai nenorime, tačiau prognozuojame, kad vanduo dar šiek tiek kils, nes iš Baltarusijos pusės, iš aukštupio, dar atitekės vandens“, – portalui kaunodiena.lt trečiadienį sakė A. Ziminskas, užtikrinęs, kad situacija nuolat stebima.

Šiandien perpiet specialistai matavo, kiek šiuo metu Nemune pakilęs vandens lygis. „Ties upių santaka vanduo dabar pakilęs 2,75 metro, kai vakar buvo 2,2 metro“, – pasakojo Kauno miesto savivaldybės Civilinės saugos skyriaus vedėjas Gediminas Jankus.

Jo teigimu, tai dar nėra kritinė riba. „Maksimaliai vanduo dar gali kilti iki 3,5 metro. Jeigu viršys šią ribą, tada kils pavojus. Reikėtų apžiūrėti prie upės esančius namus, spręsti, ar evakuoti gyventojus“, – tvirtino G. Jankus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zvejys...

zvejys... portretas
tai dabar aisku, kodel baltijoje sumazejo MENKIU- i Nemuna suplauke:):):) saunuolis zurnalistas...

VLADIMIR

VLADIMIR portretas
O KĄ AŠ SAKIAU KADAISE ,KAD ŠIA ARENA STATO ANT PLAUKIONČIOS SALOS ,KURIA SUDARE IŠ KAUNO IMONIU ATVEŽTU ŠIUKŠLIU IR ŽEMES SUPILTAS ,,PERGALES'' LAIVU REMONTO IMONES TERITORIJOS SAUSUMOS NEDIDELIS LOPINELIS IR BARACHOLKE BUVO SENIAU TEN .BRUDAI VISOKIE TEN PLAUKIOJO-O DABAR .....KĄ UŽ MIESTO NEGALEJOTE PASTATYTI TĄ ARENA ?O DEL VANDENS VEIKSNIU -NEMUNAS JUK UPE- PONAI PROEKTUOTOJAI.....

g

g portretas
gal meknes,kokios dar menkes ha ha
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių