Patikslintas šių metų savivaldybės biudžetas

Kauno taryba patikslino šių metų biudžetą. Tai padaryta atsižvelgus į valstybės skirtus 38,9 mln. litų kaip kompensaciją už anksčiau negautas lėšas.

„Savivaldybės biudžeto 2010 metų pajamų ir asignavimų planas padidintas 23,7 mln. litų, kurie didžiąją dalimi bus skirti kreditoriniams įsipareigojimams dengti",-sakė Finansų skyriaus vedėjas Algimantas Laucius.

Švietimo ir kultūros departamentui skoloms padengti bus skirta 1,9 mln. litų. Šio lėšos bus panaudotos atsikaitymams su maisto produktų tiekėjais ikimokyklinėms įstaigoms, atsiskaityti už mokyklų ir darželių remonto darbus, suvartotą šilumos energiją, padengti išlaidoms už mokinių pavėžėjimą iš kaimo į miesto mokyklas.

Savivaldybės administracijai bus papildomai skirta 17,7 mln. litų. Dalis šių lėšų bus skirta Miesto įvaizdžio ir turizmo programai, Socialinių paslaugų ir kitos paramos programai (įskaitant vežėjų nuostoliams patirtiems dėl keleivinio transporto paslaugų teikimo visuomenei kompensuoti), kitiems įsiskolinimams dengti.

Miesto aplinkos tvarkymo programai numatyta papildomai 9,4 mln. litų. Iš jų 2 mln. bus skirti padengti skoloms už miesto gatvių apšvietimą. Tai pat bus skirta lėšų želdinių priežiūrai, saugaus eismo užtikrinimui, kapinių priežiūrai, gatvių pralaidoms ir vandens išleistuvėms remontuoti ir kitiems darbams. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių