Paskutinės „Merkurijaus“ dienos užsitęsė

„Merkurijus“ su žeme turėjo būti sulygintas prieš kelias savaites, tačiau sparčiai vykę griovimo darbai šiuo metu vos juda. Kalbama, kad pastato savininkai susidūrė su kliūtimis.

Griovimo sparta sulietėjo

Pavasarį į „Merkurijaus“ teritoriją suvežta pastatų griovimo technika visomis pajėgomis užpuolė sovietinį palikimą. Dėl didelio triukšmo, dulkių ir žemės drebėjimų buvo nepatenkinti kaimyninių namų gyventojai. Griovimo darbus dviprasmiškai vertino į ardomą pastatą užvertę galvas žiūrėję ir jį fotografavę praeiviai, tačiau, matydami griovimo spartą, visi buvo įtikinę, kad „Merkurijaus“ agonija netrukus baigsis.   

Barbarišką statinio draskymą „Merkurijaus“ savininkės bendrovės „Homburg Merkurijus“ atstovai žadėjo baigti iki spalio 9 d. Tačiau dalis pastato vis dar stovi, o apie darbų pabaigą verslininkai pradėjo kalbėti miglotai.

Bendrovės direktoriaus pavaduotojas Arūnas Salanauskas trečiadienį sakė, kad griovimo darbų pabaiga - savaičių klausimas, tačiau savaičių skaičiaus konkretizuoti negalėjo. Taip pat jis negalėjo pasakyti nei kada prasidės naujo pastato statybos darbai, nei kiek jie maždaug užtruks.

Finansai ar kaimynai?

Statybų sektoriuje dirbančių verslininkų gretose jau sklando kalbos, kad „Homburg Merkurijus“ galėjo susidurti su finansinėmis problemomis. Šiais laikais gauti lėšų naujo didelio pastato statybai nėra paprasta, todėl ir neskubama griauti senojo.

Taip pat kalbama, kad griovimo darbai stringa dėl to, kad bendrovė nesugeba susitarti su nedidelę dalį pastato valdančiu verslininku Vilmantu Šimoniūčiu. Griovimo darbai kaip tik sulėtėjo priartėjus prie jam priklausančių patalpų, kurias iki pastato ardymo pradžios buvo išsinuomojusi „Apranga“.

A.Salanauskas tvirtino, kad V.Šimoniūčio patalpos - ne kliūtis, tačiau V.Šimoniūtis aiškino, kad griovėjų galvos skausmu tapo jo ir „Homburg Merkurijus“ patalpas skirianti siena. Pagal griovimo projektą, ji turėtų būti nugriauta. Tokiu atveju V.Šimoniūčio patalpos liktų be sienos.

Kaimynas patyrė nuostolių

V.Šimoniūtis teigė neturintis nieko prieš naują patrauklų pastatą pašonėje, tačiau pasigenda kaimynų bendradarbiavimo. Kai „Homburg valda“ įsigijo didžiąją dalį „Merkurijaus“ pastato, bendrovė su V.Šimoniūčiu pasirašė jų santykius apibrėžiančią sutartį, tačiau verslininkas apgailestauja, kad jos nesilaikoma.

„Jie pateikė statybos grafikus, bet jie jau seniai praėję. Prašėme pateikti planus, ką ir kada jie ketina daryti, tačiau konkrečių jų užmačių nežinome“, - apgailestavo V.Šimoniūtis.

Verslininkas sako, kad dėl griovimo darbų ir neaiškios statybų ateities jau patyrė nemažų nuostolių. Pastatas dabar stovi tuščias, o nuomininkai prie statybvietės vystyti verslo nepageidauja.  

Sklinda kalbos, kad V.Šimoniūtis kiša pagalius į griovimo darbų ratus, nes nori savo patalpas „Homburg Merkurijui“ parduoti už nerealiai didelę kainą. Abi pusės tai neigia. V.Šimoniūtis teigė, kad realios kalbos apie patalpų pardavimą nebuvo, tačiau neatmetė galimybės, kad jas parduotų, jei kaina būtų priimtina. Pagal sutartį, V.Šimoniūtis ateityje turėtų nupirkti po jo patalpomis esančią dalį „Merkurijaus“ rūsio.


Šiame straipsnyje: Merkurijus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių