„Paskutinės instancijos“ žurnalistę iš ministerijos išvežė policija

LNK laidos "Paskutinės instancijos" žurnalistę Rasą Kalinauskaitę su operatoriumi iš Kultūros ministerijos (KM) išvežė policija.

Tai BNS antradienį patvirtino KM spaudos atstovė Indrė Leikauskaitė.

Pasak atstovės spaudai, konfliktas kilo apie 14 val., kuomet žurnalistė su operatoriumi sekė KM darbuotoją, kuris patekti į pastatą turėjo leidimą.

Šio leidimo LNK atstovai neturėjo, tačiau, anot I.Leikauskaitės, jie nepakluso apsaugos darbuotojų reikalavimams grįžti.

Iškviesti policijos pareigūnai žurnalistę ir operatorių išvežė į Vilniaus miesto 3-iąjį policijos komisariatą.

Tuo metu R.Kalinauskaitė BNS pasakojo, kad iš tiesų pareigūnai buvo iškviesti, kai jie kultūros ministro Remigijaus Vilkaičio paklausė, kam konkrečiai kitąmet ketinama išleisti apie 17 mln. litų, numatytų Valdovų rūmams.

Žurnalistė teigė, kad dar lapkričio 12 dieną raštu nusiuntė klausimus KM, kad šios atstovai paaiškintų, ką ketina pirkti už 54 mln. litų, numatytų turtui įsigyti, ir kad pagrįstų, kodėl tų pirkinių reikia krizės laikotarpiu.

"Taip pat prašėme, kad Kultūros ministerijos atstovais atsakymus pakomentuotų ir prieš TV kamerą. Iš pradžių mums žadėjo, kad tai bus padaryta, tik vis nepavykdavo su specialistais suderinti laiko", - pasakojo R.Kalinauskaitė.

Tačiau, anot jos, pirmadienį iš KM gauti atsakymai raštu, kurie laidos rengėjų netenkino. Ministerijos pareigūnai esą konkrečiai nenurodė, kad ketina išleisti pinigus. Antradienio rytą žurnalistė tvirtino dar kartą mėginusi gauti atsakymus, o kai to nepavyko sulaukti, nutarė vykti į ministeriją.

"Į ministeriją patekome paskui kažkokį jos lankytoją. Užlipome į antrą aukštą. Čia mus pamačiusi sekretorė ėmė klausinėti, ką čia veikiame. Sužinojusi, kad esame žurnalistai, iškvietė atstovę spaudai. Ramiai koridoriuje jos palaukėme, o mums besikalbant iš kabineto išėjo ministras Remigijus Vilkaitis, - pasakojo R.Kalinauskaitė. - Natūralu, kad pasiskundėme, jog negauname atsakymų, kam bus išleisti 17 mln. litų Valdovų rūmams, ir prašėme, kad gal jis pats galėtų paaiškinti."

Pasak žurnalistės, užuot atsakęs į klausimą ministras pareiškė, kad "esame nupirkti", "kad aš esu ligonė". "Jis čiupo mane už rankos, tempė prieš kamerą ir sakė, kad nori su manimi nusifilmuoti", - tvirtino R.Kalinauskaitė.

Vėliau esą pats ministras paskambino į policiją ir paprašė iš ministerijos pastato išvežti TV komandą.

Anot R.Kalinauskaitės, atvykus pareigūnams, R.Vilkaitis parašė pareiškimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Tačiau to dokumento žurnalistė tvirtino nemačiusi.

Nuvežti į 3-iąjį policijos komisariatą TV laidos rengėjai parašė pasiaiškinimus. "Dar žadėjo kviesti į apklausą", - BNS sakė R.Kalinauskaitė, tokį kultūros ministro elgesį įvertinusi kaip susidorojimą ir bandymą užčiaupti burną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių