Paskelbtas saugiausių Vilniaus barų trejetas

Vilniaus miesto trečiasis policijos komisariatas savo prižiūrimoje teritorijoje, Senamiestyje, 2011 m. organizavo konkursą  „Saugiausias naktinis baras - 2011“. Į saugiausių naktinių barų trejetą komisija atrinko „Neringos“ „Amatininkų užeigos“ bei  „Tamstos“ naktinius barus.

Konkurso metu buvo kaupiama ir analizuojama informacija apie naktinius barus, bendradarbiaujant su kitų institucijų pareigūnais atliekamas nuolatinis tiek viešas, tiek neviešas naktinių barų stebėjimas.

Vertinimo komisijoje buvo Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Ekonomikos ir investicijų departamento Turizmo skyriaus, Vilniaus aps. VPK  Viešosios tvarkos valdybos, Vilniaus aps. VPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos, Vilniaus aps. VPK Patrulių rinktinės, Vilniaus aps. VPK Vilniaus m. trečiojo policijos komisariato atstovai, kurie, rinkdami saugiausius naktinius barus, vadovavosi konkurso nuostatuose nustatytais vertinimo kriterijais.

Ypatingas dėmesys kreiptas į tai, kuriuose baruose ir jų prieigose įvykdyta mažiausiai nusikalstamų veikų ir padaryta mažiausiai administracinių teisės pažeidimų. Ne mažesnę reikšmę turėjo ir barų administracijos vaidmens vertinimas diegiant, tobulinant saugumo ir lankytojų kontrolės priemones, gerinančias lankytojų aptarnavimą bei saugų pramogavimą.

Į saugiausių naktinių barų trejetą komisija atrinko „Neringos“ „Amatininkų užeigos“ bei  „Tamstos“ naktinius barus.

2011 m. saugiausiu naktiniu baru išrinktas naktinis klubas „Tamsta“.  Vilniaus aps. VPK Vilniaus m. trečiojo PK viršininkas Ramūnas Šilobritas pasveikino klubo direktorę Oną Rimeikienę ir įteikė jai atminimo statulėlę.

Komisariato vadovas pažymėjo, kad šis klubas pelnytai įgavo saugiausiojo vardą – ne tik todėl, kad jo prieigose įvykdyta mažiausiai nusikalstamų veikų ir teisės pažeidimų, lyginant su visais kitais dalyvavusiais konkurse naktiniais barais, bet ir dėl klubo administracijos išskirtinio požiūrio į lankytojų aptarnavimą ir saugų svečiavimąsi.

Pareigūnai viliasi, kad tokio pobūdžio konkursai ateityje paskatins naktinių barų administracijas kurti saugesnę pramogavimo aplinką, sumažins muštynių, vagysčių atvejų, o pasilinksminimo įstaigų lankytojams padės jaustis saugiau.


Šiame straipsnyje: Saugiausi baraibaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių