Paskelbtas nuosprendis automobilių vagišiams broliams Kosovams

Ketvirtadienį teismas paskelbė nuosprendį pernai vasarą Vilniuje sulaikytiems automobilių vagišiams panevėžiečių broliams Kosovams.  

33 metų Andriui Kosovui skirta trejų metų ir 8 menėsių laisvės atėmimo bausmė. 30-mečiui jo broliui Artūrui pridėjus anksčiau neatliktą bausmę – ketveri metai nelaisvės. Vyriškiai kaltinimai  automobilio vagyste, pasikėsinimu pavogti du automobilius ir pasipriešinimu policijos pareigūnams.

Teisiamieji turės atlyginti keliasdešimties tūkstančių litų žalą.

Dėl dalies epizodų teisiamieji buvo išteisinti.

Broliai Kosovai neigia kaltę ir tvirtina, kad policija juos sulaikė, kai jie atvažiavo į Vilnių esą  pasilinksminti su laisvo elgesio merginomis.

Panevėžio veikėjai buvo sulaikyti pernai rugpjūtį. Broliai Kosovai automobilį „Audi“ buvo gerokai perdarę: įstatė galingą beveik penkių litrų variklį. Spėjama, kad būtent šią transporto priemonę, velkančią vogtą  automobilį „Honda“ daugiau kaip prieš dvejus metus užfiksavo stacionarus greičio matuoklis. Perdarytas automobilis „Audi“ tempė vogtą automobilį 227 kilometrų per valandą greičiu.

Į automobilio kėbulą, dureles buvo pripurkšta montavimo putų, saugančių nuo kulkų. Kaučiuko pripildyti ratai buvo apsaugoti ir nuo kulkų, ir nuo netikėto pažeidimo.

Pernai rugpjūčio 11 dienos naktį buvo gautas pranešimas, kad Salomėjos Nėries gatvėje du asmenys, pasišviesdami žibintuvėliais, apžiūrinėja automobilius ir bando į juos patekti.  Pamatę pareigūnus įtariamieji bandė sprukti iš įvykio vietos, be to pasipriešino patruliams. Vienas sulaikytasis jau uždėjus antrankius sugebėjo pernerti rankas į priekį ir įsėdo į savo automobilį. Pareigūnas apšaudė mašiną. Tačiau tai nesustabdė įtariamojo: jis buvo sutramdytas  elektrošoku, kai mašina įstrigo molingoje žemėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių