Paskelbtas Kalvarijų turgavietės nuomos konkursas

Vilniaus valdžia pirmadienį paskelbė Kalvarijų turgavietės nuomos 25 metams konkursą.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos paskelbto konkurso sąlygose sakoma, kad jo laimėtojas privalės turgų rekonstruoti per 3 metus metus nuo leidimo statybai gavimo - jis turės būti gautas per 1 metus nuo sutarties pasirašymo. Į turgaus atnaujinimą investuojant ne mažiau kaip 25 mln. litų.

Privačiam investuotojui bus suteikta teisė nuomotis, rekonstruoti, naudoti ir administruoti 30,2 tūkst. kvadratinių metrų ploto Kalvarijų turgavietę

Nuomos mokestis per visą sutarties laiką turės būti ne mažesnis kaip 1 mln. litų (be pridėtinės vertės mokesčio) per metus.

Vilniaus meras Vilius Navickas yra sakęs, kad turgavietė miesto centre turi atitikti šiuolaikinių vartotojų poreikius, taip pat turi būti pažabotas šešėlinis verslas, cigarečių kontrabanda.

Konkurso laimėtojas bus įpareigotas ne mažiau kaip trečdalį vietų skirti smulkiesiems prekeiviams, po rekonstrukcijos išlaikyti turgavietės prekybos vietų skaičių ne mažesnį nei iki šiol, nuomojant prekybos plotus pirmumo teisę suteikti prekybai žemės ūkio produkcija ir maisto produktais.

Pasiūlymų konkursui laukiama iki rugsėjo 8 dienos.

Vilniaus savivaldybei priklauso 100 proc. Kalvarijų turgaus akcijų.


Šiame straipsnyje: Kalvarijų turgus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių