Pasitarimas policijoje L.Stankūnaitės nepradžiugino

„Baisiai“, – po pasitarimo Kauno apskrities vyriausiame policijos komisariate ketvirtadienį į žurnalistų klausimą, kaip vertina susiklosčiusią situaciją, atsakė Laimutė Stankūnaitė.

Paklausta, ar kas nors nuspręsta, ji išvykdama mestelėjo: „Kol kas nieko“.

Pasitarime dalyvavo Kauno miesto ir Kauno rajono Vaiko teisių apsaugos skyrių vedėjos Birutė Daugėlienė ir Janina Dabašinskienė. Tačiau B.Daugėlienė tepasakė: „Skaitykite pranešimą spaudai“. J.Dabašinskienė nuskubėjo kalbėdamasi mobiliuoju telefonu.

Ketvirtadienį Kauno miesto ir rajono Vaiko teisių apsaugos skyrių atstovai išplatino pareiškimą, kuriame prašo žiniasklaidos „kuo mažiau gvildenti šią temą“.

„Nuolatinis viešas kalbėjimas ir šios temos nagrinėjimas neabejotinai gali padaryti meškos paslaugą vaikui – taip yra psichologiškai traumuojamas vaikas“, – rašoma pranešime.

Į pasitarimą policijoje šiandien buvo pakviesta ir Garliavos šeimos klinikos direktorė Asta Šileikienė. Ji sakė negalinti komentuoti, kodėl buvo pakviesta į posėdį.

„Turėjome atsakyti į kai kuriuos klausimus, kokius – negaliu atsakyti“, – teigė ji.

A.Šileikienės vadovaujamoje įstaigoje pirmadienį buvo kilęs konfliktas. Medikų teigimu, Neringa Venckienė, atėjusi su globojama brolio dukra, reikalavo pažymos, leidžiančios pirmokei nelankyti pamokų ir mokytis namuose. Medikai atsakė, kad tam nėra pagrindo, du kartus kvietė policiją, kai N.Venckienė atsisakė palikti kliniką.

„Kreipiausi į Teisėjų etikos ir drausmės komisiją, nes gydymo įstaigoje filmuoti, fotografuoti be raštiško vadovo sutikimo negalima. N.Venckienė meluoja sakydama, kad prašė tik pažymos apie sveikatą, turime jos raštišką prašymą“, – tvirtino A.Šileikienė.

Jos buvo paklausta, ar pagrįsti N.Venckienės aplinkos kaltinimai, kad po žudynių Kaune, kai buvo ieškomas Drąsius Kedys, Garliavos šeimos klinika davė siuntimą išvežti mergaitę į Vilniuje esantį Vaiko raidos centrą. Tai padarė Kauno rajono Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojai.

„Užduodate daug klausimų, tai vyko prieš daugelį metų, aš nesidomiu šia istorija, tik esu į ją įpainiota. Manau, visi turėtume padėti tašką ir remtis faktais“, – kalbėjo direktorė.

Posėdyje nedalyvavo teismo sprendimą dėl mergaitės globos perdavimo L.Stankūnaitei turinti užtikrinti antstolė Sonata Vaicekauskienė.


Šiame straipsnyje: KedysStankūnaitėVenckienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

darius

darius portretas
DAR KARTĄ PRIMENU.VISIEMS ŠI ŠEŠTADIENI 2012-01-14 10 VAL. RENKAMĖS PRIE PREZIDENTŪROS TAIKIAM PIKETUI. TIKSLAS. PALAIKAU LIETUVĄ. PALAIKAU TEISMŲ SPRĘNDIMŲ VIGDIMĄ.TIE KURIE MANOT KAD KAI KURIE POLITIKAI SAVO PASISAKIMAIS PRITARIA N. VENCKIENĖS VEIKSMAMS. TIE KURIE MANOT KAD GRIAUNAMA TEISINĖ SISTEMA. LIETUVA. TAI MES-ŽMONĖS.

diktatura

diktatura portretas
"Ketvirtadienį Kauno miesto ir rajono vaiko teisių apsaugos skyrių atstovai išplatino pareiškimą, kuriame prašo žiniasklaidos „kuo mažiau gvildenti šią temą“.-nu kas cia per sposai ! Lietuva demokratine valstybe, tai ne Siaures Koreja ! Ach homo sovieticum !

Dariui

Dariui portretas
O tu kalę atsivesi?Jei taip,-ateisim.
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių