Pasirašyta sutartis dėl arenos statybos (papildyta)

Pirmadienį Kauno miesto savivaldybė pasirašė pramogų ir sporto rūmų statybos Nemuno saloje darbų sutartį su bendrove „Vėtrūna", kuri laimėjo viešą konkursą. Tikimasi, kad jau rugsėjį prasidės statybos darbai.

Statybas pradės per dvi savaites

„Vėtrūna" pasiūlė mažiausią kainą -169,9 mln. litų atsidūrė pirmoje vietoje. Antroje vietoje yra bendrovė „Mitnija" (179 mln. litų), trečioji - „Panevėžio statybos trestas" (196, 5 mln. litų). Didžiausią kaina pasiūlė AB „YIT Kausta" (203, 474 mln. litų).

„Tikiuosi, kad pagaliau viskas išsisprendė ir netrukus prasidės arenos statyba", - po sutarties pasirašymo sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

„Mes savo įsipareigojimus patvirtinome parašais. Užtikrinu, kad per 24 mėnesius areną pastatysime", - teigė „Vėtrūnos" valdybos pirmininkas Vytautas Banys.

Pinigų pradžiai yra

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas priminė, kad arenos statybai šiuo metu jau turima 29 milijonus litų. „Be to, ūkio ministras jau pasirašė įsakymą, kuriuo arenos statybai bus skirta 50 milijonų litų", - pridūrė A.Kupčinskas.

 „Vėtrūnos" valdybos pirmininkas V.Banys sakė, kad bendrovė per dvi savaites pradės arenos statybas. „Bendrovė turi pakankamai pajėgumų, kad galėtų savo jėgomis pastatyti areną. Tačiau, esant reikalui, kviesimės ir subrangovų. Esame pasirengę ir kurį laiką statybą finansuoti savo lėšomis, jei kiltų sunkumų dėl pinigų", - teigė V.Banys.

Tikimasi, kad architekto Eugenijaus Miliūno suprojektuota arena Nemuno saloje iškils iki 2011 metų Europos krepšinio čempionato, kuris vyks Lietuvoje.

Rengiantis arenos statyboms jau pastatytas vienas iš dviejų tiltų į Nemuno salą, didelio galingumo Nemuno elektros transformatorinė, tieksianti elektros energiją arenai, iškelti inžineriniai nuotekų tinklai iš statybos vietos, pradėti krantinės tvirtinimo ir sklypo paviršiaus lyginimo darbai.

Daugiau šia tema:

Dėl arenos pateikė ieškinį

Bėgo į sporto rūmus

Nesiryžta ištarti vardo



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių