Pasirašyta Klaipėdos arenos valdymo sutartis

Statoma Klaipėdos arena po pusantrus metus trukusių teisminių ginčų turi valdytoją. Ketvirtadienį uostamiesčio savivaldybėje pasirašyta objekto valdymo sutartis.

Dokumentą pasirašė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Aloyzas Každailevičius ir naujai įkurtos bendrovės „Klaipėdos arena“, kuriai operatoriaus teisę perdavė BILIETAI LT ir koncertinės agentūros „Makroconcert“ konsorciumas, direktorė Jolita Krickė.

Po sutarties pasirašymo vadovė vylėsi, jog galės iš karto pradėti visus numatytus darbus, kuriais sieks areną paversti didžiausiu visos Vakarų Lietuvos laisvalaikio traukos centru.

A.Každailevičiaus teigimu, tikimasi, jog šios arenos, kurioje vyks ne tik sporto, bet ir kultūriniai bei visuomeniniai renginiai, dėka Klaipėda taps patrauklesnė ne tik renginių organizatoriams, bet ir turistams.

Konsorciumo atstovai tvirtino, jog dar nėra numatytų konkrečių renginių, kurie vyks Klaipėdos arenoje.

Uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius tvirtino, jog pusantrų metų trukę teisminiai ginčai dėl Klaipėdos areno valdytojo parodė teisines problemas kaip galima užtęsti procesą. Anot miesto vadovo, tai turėjo neigiamos įtakos – konkursą laimėjusi įmonė negalėjo darbą pradėti laiku.

„Jie tik dabar įsijungia į procesą ir gali pradėti žiūrėti kur ką galima keisti“, – tvirtino meras.

R.Taraškevičius pabrėžė, nepaisant teisminių ginčų, arena bus pastatyta laiku ir 37-ojo Europos vyrų krepšinio čempionato varžybos joje vyks. Numatoma, kad arena duris atvers kitų metų pavasarį.

Tačiau kol kas neaišku, ar savivaldybei reikės mokėti už arenos nuomą čempionato metu. Sutartyje su valdytoju numatoma, kad savivaldybei per metus nemokamai arena skiriama keturioms dienoms.

„Privalome užtikrinti krepšinio čempionatui reikiamą dienų skaičių. Mums priklauso keturi nemokami renginiai. Jei reikės 5-6, susitarsime su valdytoju. Gal pridėsime iš kitų metų. Jei reikės ir mokėsime. Tai derybų klausimas“, – teigė meras.

Klaipėdos arenos statybos nuo grafiko atsilieka du mėnesius. Šiuo metu fasadas dengiamas stiklu. Anot mero, šią savaitę turėtų būti gauta stogo danga. Nuo pirmadienio bus pradėtas dėti stogo paklotas.

„Norima, kad kuo greičiau būtų uždengtas stogas ir būtų galima dirbti viduje, lyjant lietui ar sningant. Smagu, kad arenos aplinka gražėja – panašėja į automobilių stovėjimo aikštelę“, – tvirtino meras.

Numatoma, jog arenoje dirbs 30 žmonių – 15 iš jų administracija, likę laikini darbuotojai. Neaišku kol kas ir kaip vadinsis arena. Tačiau pabrėžiama, kad pavadinimas turi atspindėti Klaipėdos dvasią.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos arena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių