Pasieniečio profesiją populiarino ir labradorų retriveris Lego (foto)

VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės (PAR) pareigūnai dalyvavo renginyje „Karjeros savaitė“, kuris vyko Klaipėdos „Aukuro“ gimnazijoje. Jame pasieniečiai pristatė savo profesiją ir karjeros VSAT galimybes.

Antradienį PAR Bendrųjų reikalų skyriaus vyresnysis specialistas Andrius Servuta ir Kinologų skyriaus kinologas Remigijus Rusteika su labradorų retvireriu Lego lankėsi uostamiesčio „Aukuro“ gimnazijoje, renginyje „Karjeros savaitė“. Jame dalyvavo įvairių profesijų atstovai. Jie reprezentavo savo institucijas ir pasakojo apie konkrečios profesijos specifiką, veiklos kasdienybę ir karjeros galimybes.


Gimnazistams A. Servuta demonstravo vaizdinę medžiagą apie VSAT Pasieniečių mokyklą Medininkuose (Vilniaus raj.), konsultavo apie stojimo į Pasieniečių mokyklą ir Mykolo Romerio universiteto Viešojo saugumo fakultetą sąlygas bei išdėstė reikalavimus, taikomus pretendentams, pageidausiantiems tapti profesionaliais VSAT pareigūnais.

Pareigūnas dar papasakojo apie pasieniečių darbą ir kvietė jaunuolius pasirinkti šią profesiją.


Ypatingo dėmesio sulaukė keturkojis pasieniečių padėjėjas Lego. Kinologas R. Rusteika papasakojo apie tarnybinių šunų dresavimą ir jų darbą sienos apsaugoje.

Pažintinė programa buvo baigta labradoro kasdieninės treniruotės programėle, kurios metu gimnazistai išvydo ypatingus Lego sugebėjimus.

Pajūrio pasieniečiai dažnai yra kviečiami dalyvauti panašiuose renginiuose. Vasarį VSAT pareigūnai su tarnybiniu šunimi populiarino savo profesiją Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijoje. Gegužę numatomi panašūs renginiai Martyno Mažvydo progimnazijoje, „Vaivorykštės“ vidurinėje mokykloje bei „Vėtrungės“ gimnazijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių