Pasaulio jėgos trikovės čempionatas gali vykti Kaune

2013-aisiais Kaunas turi šansą suorganizuoti pasaulio jėgos trikovės čempionatą. Tai miesto vicemeras Stanislovas Buškevičius penktadienį aptarė su Lietuvos jėgos trikovės federacijos viceprezidentu Raimundu Linkausku.

„Dažniausiai į čempionatus atvyksta atstovai iš daugiau kaip 40 pasaulio valstybių. Kauną pamatytų sporto delegacijos ne tik iš Europos valstybių, bet ir dalyviai iš JAV, Indijos, Japonijos, Pietų Afrikos ir kitų šalių", – čempionato svarbą miestui pabrėžė R.Linkauskas.

Jis priminė, kad jėgos trikovės federacijai per 20 gyvavimo metų pirmą kartą suteikiama išskirtinė galimybė organizuoti tokio dydžio renginį Lietuvoje.

Pasaulio jėgos trikovės čempionatas galėtų vykti 2013-ųjų gegužės 22-26 dienomis. Į čempionatą atvyktų apie 300-400 atletų ir apie 600 juos lydinčių žmonių: asistentų, trenerių, jėgos trikovės federacijų atstovų. Visos čempionato varžybos būtų transliuojamos per televiziją „Sport 1".

„Palaikau iniciatyvą pasaulio jėgos trikovės čempionatą organizuoti būtent Kaune. Savivaldybė turėtų prisidėti prie šio čempionato organizavimo, juk tai puiki galimybė parodyti savo miestą užsienio valstybių sportininkams", – čempionato nauda Kaunui neabejojo vicemeras S. Buškevičius.

Gavusi miesto vadovų pritarimą čempionatą rengti Kaune, Lietuvos jėgos trikovės federacija dėl paramos ketina kreiptis į Lietuvos sporto departamentą ir privačius rėmėjus.

Jėgos trikovė – sunkumų kilnojimo sporto šaka, kurią sudaro trys veiksmai su štanga: atsitūpimas (atsitūpimas su štanga ant pečių), spaudimas (štangos spaudimas nuo krūtinės gulint ant nugaros) ir traukimas (štangos pakėlimas nuo žemės). Sportininkai skirstomi į kategorijas pagal amžių ir svorį.


Šiame straipsnyje: kaunasjėgos trikovė

NAUJAUSI KOMENTARAI

autoriui

autoriui portretas
Nuotrauka isimk nesusijusia su sportu. Jegos trikoveje trys rungtys pritupimas,trauka,spaudimas.. Nuotraukoje pavaizduotas veiksmas yra is sunkiosios atletikos.

Vidas

Vidas portretas
Na ir kam čia bus įdomu?

nuomone

nuomone portretas
nuotrauka is sunkumu kilnojimo , o ne is jegos trikoves !!! Nejaugi '' Kauno diena '' neturi apie sporta bent kiek nusimananciu zurnalistu ? Reikejo tada paprasyti V. Romanovo , jis butu pakonsultaves ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių