Parodymus norėjęs duoti V. Uspaskichas į teismą neatvyko

Jeigu iš medikų bus gauti duomenys, kad Darbo partijos vadovas Viktoras Uspaskichas dėl ligos bent kelis mėnesius negalės dalyvauti teismo posėdžiuose, jo bylą galima bus išskirti į atskirą, o kitų kaltinamųjų bylą galimą nagrinėti toliau ir jiems paskelbti nuosprendį.

Procesas V.Uspaskicho atžvilgiu išskyrus bylą būtų baigtas jam pasveikus.

Apie tokią galimybę Vilniaus apygardos teismui antradienį užsiminė valstybės kaltintojas Generalinės prokuratūros prokuroras Saulius Verseckas, kai proceso dalyviams susirinkus į posėdį paaiškėjo, kad kaltinamasis dėl sveikatos būklės negali dalyvauti bent dviejuose posėdžiuose ir jo advokatas pateikė medikų pažymą.

„Įrodymų tyrimas šioje byloje iš esmės yra baigtas. Manau, kad tokia galimybė įmanoma, neapsunkinant bylos proceso“, - po teismo posėdžio žurnalistams sakė prokuroras S.Verseckas.

Darbo partijos įrodymų tyrimo stadijoje beliko kaltinamųjų apklausos ir baigiamosios kalbos. Pagal naujus prokuratūros pateiktus kaltinimus dėl sukčiavimo senatis šioje baudžiamojoje byloje sueitų 2016 metais.

Neatvykus Darbo partijos pirmininkui V.Uspaskichui, Vilniaus apygardos teismui antradienį nepavyko pratęsti vadinamosios „juodosios buhalterijos“ bylos nagrinėjimo.

Kaltinamojo advokatas Vytautas Sviderskis teismui pateikė Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centro kovo 8 dieną išduotą pažymą, kurioje rašoma, kad V.Uspaskichui diagnozuota dvylikapirštės žarnos opa, jis negali atvykti į posėdžius antradienį ir trečiadienį.

„Negaliu nei patvirtinti, nei paneigti“ - žurnalistams sakė advokatas, paklaustas, ar gali būti pratęstas jo kliento nedarbingumo terminas.

Teisėjų kolegija nutarė kreiptis į pažymą išdavusią gydymo įstaigą ir pasiteirauti apie kaltinamojo sveikatos būklę, taip pat paklausti, kiek laiko prognozuojamas gydymas. Teisėjai taip pat nusprendė dėl V.Uspaskicho kreiptis į sveikatos apsaugos ministrą.

Antradienį parodymus teisme turėjo duoti du kaltinamieji - Seimo vicepirmininkas Vytautas Gapšys ir buvusi partijos finansininkė Marina Liutkevičienė.

Pastarąjį kartą teismas Darbo partijos bylą nagrinėti ir kaltinamuosius apklausti ketino vasario 26 dieną. Tačiau tądien paaiškėjo, kad kaltinamasis V.Uspaskichas paguldytas į ligoninę ir apklausos negalimos.

Kitas bylos posėdis vyks kovo 18 dieną. Teismas į priekį suplanavo apie 25 posėdžius į priekį, tai papiktino advokatus, nes tai esą trukdys jiems atstovauti kitiems klientams kitose bylose, nes Darbo partijos bylos posėdžius reikės derinti su kitų bylų posėdžių laiku.

Darbo partija kaltinama 2004-2006 metais galėjusi neapskaityti daugiau nei 24 mln. litų pajamų ir 23 mln. litų išlaidų. Darbo partijos pirmininkas V.Uspaskichas, Seimo pirmasis vicepirmininkas V.Gapšys, Seimo narė Vitalija Vonžutaitė kaltinami organizavę apgaulingą partijos buhalterinės apskaitos tvarkymą. Šioje byloje be minėtų trijų parlamentarų kaltinama pati Darbo partija ir buvusi jos finansininkė M.Liutkevičienė.

Darbo partijos atstovai kategoriškai atmeta kaltinimus ir bylą sako esant politine. Ši byla teismą pasiekė dar 2008 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Reikia kuo greičiau padėti tašką šioje byloje.

JOOOO

JOOOO portretas
Reikia kuo greičiau tą bylą išspręsti.

chi

chi portretas
kgbistas triedzia i klumpes jau. :)))
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių