Parodoje - Gruzija ir jos žmonės

Nacionalinėje dizaino ir mados galerijoje (Gedimino pr. 9, Vilnius), spalio 27 dieną 17.30 val. atidaroma Mariaus Abramavičiaus Neboisia nuotraukų paroda „Besikeičiantis laikas" ir Gruzijos menininkų Giorgi Bughadze ir Giorgi Gugušvili tapybos darbų paroda „Gruzinai sugrįžta".

Galerijoje bus eksponuojami fotografo įamžinti dabartinės Gruzijos, jos žmonių vaizdai ir Gruzijos menininkų sukurti žmonių portretai, nutapyti po sukrečiančių rugpjūčio mėnesio įvykių Gruzijoje.

Parodos metu bus rodomi du nauji menininko M.Abramavičiaus filmai apie Gruziją -„Alaverdi" ir „Besikeičiantis laikas". Juose pasakojama apie menų plenerą Gruzijoje, atskleidžiamas šios kontrastingos šalies grožis ir jos spalvų gama skirtinguose šalies kampeliuose įvairiais metų laikais.

Gruzija, pasak M.Abramavičiaus, - tai kita, mums gerai nežinoma, žemė, tai kitas, tiesiog kitaip tekantis, laikas, kitoks požiūris į pasaulį, žmonės, gyvenantys pagal kitas tradicijas ir dėl visai nežinomų priežasčių mylintys Lietuvą.

„Ši paroda - tai akimirkos švystelėjimai besikeičiančiame laike, jie jau buvo, bet liko užfiksuoti amžinybės akimirkoje ir kiekvienas turi galimybe prie jų prisiliesti. Prisiliesti ir per paprastą kasdienybės momentą pajusti šio krašto ir jo žmonių dvasią", - sako šiuos metus Gruzijai pašventęs fotografas M. Abramavičiaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių