Paroda uždaroma, eksponatai dovanojami lankytojams

Sostinėje veikiančioje „Fluxus ministerijoje“ ketvirtadienį baigiasi nuotraukų paroda „Degantis žmogus: Metropolis 2010“.

Vakaro metu parodos rengėjai visus parodos eksponatus – didžiules nuotraukas – dovanos lankytojams.

Pasak parodos įkūrėjų, susibūrusių į Vilniaus „Burning Man“ bendruomenę, vienas svarbiausių ir didžiausią įspūdį paliekančių keisčiausio pasaulio festivalio principų yra vieną savaitę metuose pačioje kapitalizmo širdyje JAV užgimstanti mainų ir dovanojimo ekonomikos oazė.

Todėl visiems ketvirtadienio vakarą užsukusiems į trečiajame „Fluxus ministerijos“ aukšte įkurtos nuotraukų parodos uždarymo vakarą rengėjai leis išsirinkti labiausiai patikusią nuotrauką ir gauti ją dovanų.

Kasmet po daugiau 50 tūkst. žmonių į nesvetingą Juodosios Uolos dykumą Nevados valstijoje, JAV suburiantis festivalis tituluojamas didžiausiu ir keisčiausiu reiškiniu pasaulyje.

„Degančio žmogaus“ festivalio metu išdžiūvusio druskingo ežero plynėje įsikuria trečias pagal dydį miestas Nevados valstijoje, virte verdantis muzikoje, šokyje, judančiose skulptūrose, neįsivaizduojamose ir neįvardijamose menų ir išraiškų formose, įvairiausio plauko žmonių masėje, smėlio audrose ir žodžiais nenusakomos laisvės pojūčiuose.

Šis išskirtinai ekologiškas miestas, besisukantis mainų ir dovanojimo ekonomikos principu, gyvuoja vos savaitę. Po festivalio tūkstantinis palapinių metropolis rengėjų ir dalyvių jėgomis išnyksta nepalikdamas menkiausio pėdsako – iki kitų metų rugpjūčio pabaigos.

Vilniaus „Burning Man“ bendruomenės nariai, šį festivalį lankantys jau ne vienerius metus, lapkričio viduryje Vilniuje surengė parodą, kurios ekspoziciją sudarė nuotraukos, festivalio dalyvių kostiumai, laiškai ir atsiliepimai, ir net 2010-ųjų metų festivalio simbolio – „Degančio žmogaus“ skulptūros fragmentas.

Baigdami parodą, Vilniaus „burneriai“ laikosi vienos iš svarbiausių festivalio taisyklių – nepalikti nė menkiausio pėdsako po savęs, ir parodos eksponatus dovanoja visiems apsilankiusiems.


Šiame straipsnyje: fluxus ministerijaparoda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių