Paroda „Sveikatos dienos“: nuo jogos iki medaus masažų

Šiandien „Žalgirio“ arenoje prasidėjo sveikos gyvensenos ir medicinos paroda „Sveikatos dienos“. Ji lankytojų lauks visą savaitgalį – balandžio 19-21 dienomis.

Parodoje įvairias sveikatingumo ir gydymo naujoves pristato apie 110 įmonių. Organizatoriai viliasi per tris dienas sulaukti apie 40 tūkst. lankytojų.

„Į parodą atvažiavau ieškodama man reikalingų maisto papildų. Tikiuosi, kad rasiu ir galbūt net pigiau galėsiu įsigyti“, – sakė čia užsukusi Marytė Juškevičienė.

„Jau spėjau ir pirmą prekę įsigyti – apyrankę, skirtą reguliuoti kraujospūdį“, – pirkiniu džiaugėsi kita parodos lankytoja Romualda Burneikienė.

Atvykėliai gali ne tik apsipirkti, bet ir turi galimybę nemokamai atlikti cukraus kiekio ir hepatito C kraujyje tyrimą, pasimatuoti kraujo spaudimą ir kūno masės sudėtį, riebalų ir raumenų santykį, sužinoti rekomenduojamą dienos kalorijų poreikį.

Daugelį vilioja stendas, kuriame galima atsilaiduoti masažinėse kėdėse. Kiti naudojasi proga išgirsti Medicinos diagnostikos ir laboratorinių tyrimų asociacijos gydytojų patarimus dėl įvairių ligų ir tyrimų. Didžiausiame stende įsikūrė Nacionalinis kraujo donorystės centras, kuris visus kviečia tapti neatlygintinais kraujo donorais.

Be to, čia galima išbandyti šiaurietišką ėjimą, jogos mankštą, meno terapiją – tapybą ant vandens, vadinamą ebru.

Lietuviškos pirties bičiulių draugija ragina nepraleisti progos pasimėgauti lietuviška pirtimi ir gydomaisiais masažais. Prie „Žalgirio“ arenos užkurta mobili garinė pirtis.

„Iš pradžių išbandykite medaus masažą, o vėliau pasilepinkite pirtimi. Moterims siūlau iš liepų šakų surištas vantas, o vyrams – ąžuolines, beržines“, – siūlė Lietuviškos pirties bičiulių draugijos narys Arvydas Medinis.

Išsamesnę parodos programą rasite čia.


Šiame straipsnyje: parodasveikataŽalgirio arena

NAUJAUSI KOMENTARAI

lochotronai

lochotronai portretas
pasaulis laikosi ant žmonių kavilumo...

visiskas fiasko

visiskas fiasko portretas
Kada baigsis sios nesamones? Kas antras kioskas su dantu sepetukais

tu

tu portretas
Užduokime kiekvienas sau klausimą? O kodėl dantų šepetukai? Pasižiūrėjus į Lietuvos gyventojų, ypač vaikų dantų būklę, ji prasčiausia visoje ES. Tuoj tapsime bedančių šalimi, o gal jau tapome:(
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių