Papildytas Aleksoto tilto vertingųjų savybių sąrašas

Kultūros paveldo departamento Nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo taryba patikslino į Kultūros vertybių registrą įrašyto Kauno Aleksoto tilto duomenis.

Dabar suformuotas tilto statinių kompleksas, susidedantis iš tilto ir prietilčio. Į kompleksą įtrauktas 1948 metų statybos retrospektyvinio neoklasicizmo architektūros stačiakampio plano prietiltis, kuriam dėl esančių vertingųjų savybių taip pat suteikta teisinė apsauga.

Be to, Tarybos sprendimu šiuo metu demontuotus 1948 metų šaliatilčių ažūrinius ketaus turėklus ir jų elementus nuspręsta laikyti vertingąja savybe ir saugoti, bet negrąžinti į pirminę jų buvimo vietą.

Plieniniam arkiniam Kauno tiltui, pastatytam 1930 metais, buvo suteiktas Vytauto Didžiojo vardas, tačiau 1940 metais burmistro sprendimu jis pervadintas Aleksoto tiltu. Kauno Aleksoto tiltas Antrojo pasaulinio karo metu buvo du kartus susprogdintas, o 1948 metais, remiantis architekto L.Kazarinskio projektu, buvo perstatytas. Tilto architektūra būdinga retrospektyvinio neoklasicizmo stiliui, esantys betoniniai pilonai su parapetais padengti rustuotu granitiniu tinku, vertingos tilto pakeliamosios dalies mechanizmo liekanos tarp trečios ir ketvirtos atramos šiuo metu yra demontuotos ir turi būti išsaugotos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių