Panemunėje Jonines švęsti uždrausta

Panemunėje gyvenantys kauniečiai šiemet negali švęsti Joninių. Tai jiems uždraudė miesto policija.

Kauno bendruomenės „Nemuno krantai" pirmininkė Rūta Zabielienė, kasmet kviečianti Panemunėje gyvenančius žmones švęsti Joninių prie Nemuno, šįryt sulaukė skambučio iš Panemunės policijos komisariato. Moteris buvo perspėta nerengti šventės, nes neturi tam leidimo.

„Joninių vakarą Panemunės gyventojai prie Nemuno renkasi jau nuo Smetonos laikų. Užpernai, pernai, kultūringai šventėme, niekam netrukdėme. Mokame patys linksmintis ir nelaukiame, kol mums kas nors ką nors padarys", - sakė R. Zabielienė.

Moteris teigė, kad būtų pasirūpinusi šventei organizuoti reikalingu leidimu, bet nežinojo, kad tokio Joninėms reikia. „Maniau, kad tokių leidimų reikia masiniams renginiams gatvėse, kur nors mieste. Paprastai čia švęsti Joninių susirinkdavo apie 30 netoliese gyvenančių žmonių. Atsinešdavome kas ką turime, dainuodavome, šokdavome. Pasirodo, mes negalime to daryti", - stebėjosi bendruomenės pirmininkė.

Prašymą leidimui gauti reikia pateikti likus mėnesiui iki renginio. Prašymą svarsto Renginių organizavimo Kauno viešosiose vietose komisija. „Šiandien komisijos pirmininkas Sigitas Šliažas išvykęs į komandiruotę, taigi leidimą gauti nebeturiu jokių šansų", - sakė R. Zabielienė.

Miesto Vyriausiajame policijos komisariate „Nemuno krantų" bendruomenės pirmininkei juokais buvo paaiškinta, kad jeigu ji pati pripažįsta savo kaltę, bausmės gal ir išvengs. Panemunės komisariato darbuotojai, pasak moters, nebuvo linkę juokauti. Jie esą gavę nurodymą iš aukščiau pasirūpinti, kad Panemunėje nebūtų jokių rasų, jokių svastikų ir pan.

„Niekada nekilo jokių incidentų, niekas nenusigėrė. Mes mokame linksmintis. Juk ir per šv. Roką didžiulius atlaidus organizuojame. Dar niekas iki šiol dėl to nesiskundė", - sakė bendruomenės pirmininkė.

Šiemet bendruomenės nariai tradiciškai planavo rinktis prie Joninių laužo Nemuno pakrantėje, dainuoti, šokti. Į svečius buvo pasikvietę armonika griežiantį žmogų.

„Panemunės policijos įgaliotinė mane perspėjo: jeigu švęsite ir jūsų bus daugiau kaip dešimt, būsite nufilmuoti, jums bus surašytas protokolas, organizatorius turės sumokėti baudą. Išsiaiškinau, kad mažiausia bauda būtų du tūkstančiai litų", - teigė Rūta Zabielienė.

Įdomus sutapimas: vakar vyko Panemunės bendruomenės valdybos posėdis, kuriame R. Zabielienė pakvietė seniūnę, valdybos narius ir visus bendruomenės žmones ateiti švęsti Joninių. Jau šįryt ji sulaukė skambučio ir perspėjimo nerengti šventės.

Moteris sakė į viską žvelgianti su humoru ir siūlė žmonėms šviesiausią naktį prie Nemuno švęsti susibūrus po dešimt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių