Paminklą partizanų motinai nuo vagių saugos vaizdo kamera

Miesto valdžia susirūpino Senosiose Kauno kapinėse (Ramybės parke) rugpjūtį pastatytu paminklu Kovotojų už Lietuvos laisvę motinai. Kad vandalai jo neniokotų, žadama įrengti vaizdo stebėjimo kamerą.

Kauno miesto savivaldybės kolegija nusprendė, kad būtina įrengti vaizdo stebėjimo kameras šalia naujo paminklo.

„Po neseniai įvykusios vagystės, kai dingo paminklo Kovotojų už Lietuvos laisvę Motinai varinės detalės, turime imtis papildomų apsaugos priemonių“, – sakė Bendrojo skyriaus vedėjas Alfonsas Jarušauskas.

Metalo vagys varines detales nuėmė atsukę jas laikiusius varžtus. Pavogtų detalių vertė – apie 15 tūkst. litų. Vagystė pastebėta rugsėjo 2-ąją.

Kamera turėtų fiksuoti vaizdą aplink paminklą. Žadama, kad ji bus prijungta prie centrinės stebėjimo sistemos, prie kurios visą parą budi pareigūnai. Kad vandalai nedrįstų kėsintis į paminklą, bus sutvarkytas ir apšvietimas.

Pirminiais skaičiavimais, įranga ir darbai gali atsieiti iki 25 tūkst. litų. Ši suma bus skirta iš administracijos direktoriaus rezervo fondo.

Senosiose Kauno kapinėse Partizanų motinai skirtas paminklas atidengtas rugpjūčio 22-ąją, minint Juodojo kaspino dieną. 5,5 metrų aukščio bronzos ir granito paminklas pagamintas ir pastatytas už Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos ir jos rėmėjų surinktas lėšas. Skulptūros autorius – Vidmantas Gylikis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių