Palemone - karantinas dėl pasiutligės židinio

Prieš porą savaičių Palemono gyventoja Regina Pupalaigytė anksti rytą pastebėjo netoli savo namo nugaišusią lapę. Moteris nedelsdama pranešė apie radinį „Nuarui“ - atvažiavę šios tarnybos specialistai įkišo gyvūno gaišeną į maišą ir išvežė ištirti.

„Šiomis dienomis mūsų laboratorijoje paaiškėjo, kad šis laukinis gyvūnas buvo pasiutęs. Iš patirties žinau, kad sergantys laukiniai gyvūnai eina prie žmonių gyvenamųjų vietų. Gerai, kad lapės gaišeną radusi gyventoja jos nelietė, o iš karto pranešė „Nuarui“. Tad vietos gyventojams nebuvo galimybės apsikrėsti", - tikino Kauno miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Ričardas Kliučinskas.

Šiomis dienomis Palemone paskelbtas karantinas trijų kilometrų spinduliu nuo lapės gaišenos radimo vietos. Tai reiškia, kad du mėnesius į šį rajoną negalima nei įvežti, nei išvežti naminių gyvūnų. Palemone turėtų suaktyvėti kova su graužikais.

"Be to, šią savaitę pradėsime nemokamai skiepyti Palemono gyventojų šunis ir kates nuo pasiutligės“, - pridūrė R.Kliučinskas.

Anot specialisto, kaip tik šiuo metu iš lėktuvų mėtomi specialūs masalai laukiniams gyvūnams nuo pasiutligės - ši lapė, matyt, paragavo tokio masalo ir nugaišo dėl staiga paūmėjusios ligos.

Paskutinį kartą pasiutligės židinys Kaune buvo įregistruotas prieš trejus metus.


Šiame straipsnyje: pasiutligė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių