Palangos Vytauto gatvė taps patrauklesnė pėstiesiems

Vienoje iš pagrindinių Palangos gatvių – Vytauto g. – šiandien pradėjo darbuotis kurorto komunalininkai. Iki lapkričio vidurio planuojama sutvarkyti šaligatvį gatvės atkarpoje nuo Kastyčio g. iki Bangų g. senosios plytelės bus pakeistos naujomis trinkelėmis, taip pat naujais bus pakeisti šaligatvio bortai.

„Ši pėsčiųjų dalies atkarpa buvo tikrai prastos būklės – greta augančių medžių šaknys iškilnojo ne tik bortus, bet ir pačius šaligatvius. Dėl prastos jų būklės sulaukėme palangiškių nusiskundimų, nepatogu buvo ir prieš poilsiautojus“, - pripažino darbus atliekančios bendrovės „Palangos komunalinis ūkis“ direktorius Konstantinas Skierus.

Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus pabrėžė, jog vasarą tvarkyti Vytauto gatvės šaligatvius nesiimta tik todėl, kad šioje miesto dalyje kurortinio sezono metu būna intensyvus eismas, tad nenorėta pėstiesiems sukelti nepatogumų. „Vasarą nenorėjome imtis naujų darbų, tad tęsėme tik pradėtus. Dabar intensyvus kurortinis sezonas baigėsi, tad iki metų pabaigos turime įgyvendinti tuos projektus, kurie buvo užsibrėžti, tačiau vasarą nepradėti nenorint sukelti nepatogumų poilsiautojams. Vienas iš jų – Vytauto gatvės šaligatviai“, - kalbėjo Š.Vaitkus.

Vytauto gatvės šaligatviai – ne vieninteliai miesto tvarkymo darbai, pradėti šį rudenį. Praėjusią savaitę remontas pradėtas Virbališkės take. Iki lapkričio vidurio miesto komunalininkai ketina visiškai atnaujinti šią pėsčiųjų itin pamėgtą gatvę.

Pusės kilometro ilgio Virbališkės tako atkarpoje nuo Ganyklų g. iki Klaipėdos plento bus  pakloti nauji elektros kabeliai, įrengti nauji šviestuvai, pastatyta 16 suoliukų, pilkos ir raudonos spalvų trinkelėmis pakeistos senosios šaligatvių plyteles, pakeisti šaligatvių bortai. Pasirūpinta bus ir želdiniais – dar šiemet ketinama parengti trijų gėlynų kontūrus, atvežti juodžemio, o viename iš gėlynų – ir pasodinti rudeninių gėlių. Likusius du apželdinti planuojama pavasarį.


Šiame straipsnyje: PalangaVytauto gatvėremontas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių