Palangos gatvių rekonstrukcija artėja prie pabaigos

Dviejose populiariose, jūros link vedančiose Palangos gatvėse – Žvejų g. ir Kęstučio g. – intensyviai vyksta rekonstrukcijos darbai.

Kelininkų teigimu, dalimi jų darbo rezultatų miestiečiai ir svečiai galės džiaugtis jau po keleto savaičių.

„Po to, kai bendromis užsakovo, projektuotojų ir rangovo pastangomis liepos pradžioje pavyko išspręsti didžiąją dalį techninių, projektinių sprendimų koregavimo ir kitų klausimų, dėl kurių nebuvo galima vykdyti ar tęsti atskirų darbų, Žvejų g. atkarpoje nuo Vytauto g. iki Ganyklų g. vėl intensyviai dirbama“, - sakė Žvejų gatvę tvarkančios bendrovės „Kauno keliai“ Klaipėdos padalinio vadovas Nerijus Valaitis.

Didesnėje rekonstruojamos Žvejų gatvės atkarpos dalyje jau įrengti pėsčiųjų takų, važiuojamosios dalies pagrindai ir vienas asfalto dangos sluoksnis, rekonstruoti ar įrengti nauji lietaus nuotekų surinkimo šuliniai. Šiuo metu klojama pėsčiųjų takų danga, įrengiamas gatvės apšvietimas, baigiami ardymo darbai likusioje gatvės atkarpoje. „Jei nekils nenumatytų kliūčių, planuojama rugpjūčio pradžioje įrengti asfalto dangą ir likusios gatvės atkarpos važiuojamojoje dalyje“, - teigė N.Valaitis.

Kad Žvejų g. gyventojai dėl gatvės tvarkymo darbų pajustų kuo mažiau nepatogumų, didesnėje rekonstruojamos atkarpos dalyje jau įrengta asfalto danga. „Deja, miestiečiai tuo netruko pasinaudoti – stato savo automobilius toje dalyje ir palieka juos stovėti ne tik per naktį ar švenčių dienomis, bet ir darbo metu. Dėl to sunkiajai technikai sudėtinga, o kartais ir neįmanoma pravažiuoti. Todėl vairuotojų prašome atkreipti dėmesį į laikinuosius kelio ženklus ir darbo metu nepalikti savo automobilių rekonstruojamos Žvejų gatvės važiuojamojoje dalyje“, - kalbėjo N. Valaitis.

Žvejų g. dalis nuo centrinės gelbėjimo stoties iki Neringos g. sutvarkyta dar pernai. Didžioji dalis senosios gatvės dangos čia pakeista trinkelėmis, pakeisti 3 hidrantų šuliniai.

Intensyviai vyksta ir Kęstučio gatvės, kurios ilgis – 700 metrų, rekonstrukcija. Pasak darbus atliekančios bendrovės „Klaipėdos keliai“ generalinio direktoriaus Valdo Kniukštos, visiškai atnaujinta gatve palangiškiai ir svečiai galės džiaugtis spalį.

„Šiuo metu klojame klinkerį. Jį gatvės atkarpoje nuo Meilės al. iki S. Daukanto g. planuojama pakloti per mėnesį ar kiek greičiau. Tuomet bus asfaltuojama važiuojamoji minėtos atkarpos dalis, įrengiami suolai, sodinami medžiai“, - sakė V. Kniukšta.

Tvarkant gatvę atnaujinamas apšvietimas, lietaus kanalizacija, naujai paklota bus ne tik asfalto danga, bet ir šaligatviai. Pėsčiųjų bei dviračių takai bus iškloti klinkerio plytelėmis, nuo važiuojamosios dalies juos skirs žalia zona. Taip pat bus įrengta vietų automobiliams pastatyti,  pasirūpinta ir mažąja architektūra – suolais, šiukšlių dėžėmis.

Visi Kęstučio g. rekonstrukcijos darbai bus baigti spalį.

Palangoje praėjusiais metais ir šiemet sutvarkytos Senojo Turgaus g., Medvalakio g., Laukų g., Vasario 16-osios g., Taikos g. atkarpa, įrengta naujų automobilių stovėjimo vietų. Šiuo metu paskelbti pirkimai dėl Jūratės g., Virbališkės tako, dalies Vytauto g. rekonstrukcijos.


Šiame straipsnyje: Palangagatvių rekonstrukcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
eilinį syk jokiu litų - tai gal dykai daro ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių