Palangos aplinkkeliui - privačios lėšos

Pasirašyta sutartis dėl aplinkkelio statybų šalia Palangos. Tai pirmas šalyje toks projektas, kurį kartu įgyvendins valstybinė įmonė ir privatus sektorius.

Jį savo lėšomis pastatys verslininkai, kurį ir prižiūrės 23-ejus metus. Tuo metu valstybė už darbus pradės mokėti nuo trečių metų ir viską planuoja išmokėti per 23-ejus metus. Planuojama, kad aplinkkelis bus atidarytas jau 2015-aisiais. Darbų vertė siekia daugiau 120 mln. litų.

Jis bus Klaipėda-Liepoja kelio dalis ir nuo kurorto nukreips tranzitinį transportą, važiuojantį Liepojos, Klaipėdos ir Šiaulių kryptimis. Tiesiant aplinkkelį, netoli Palangos esanti Vydmantų sankryža bus rekonstruota į skirtingų lygių sankryžą, taip pat bus įrengtos dar dvi vieno lygio sankryžos.

„Pirmą kartą Lietuvoje projektas bus įgyvendinamas privačiais pinigais.<...> Kelių tiesimo istorijoje atsiranda viešos ir privačios partnerystės pradmenys, tam pagaliau sudarytos įstatyminės sąlygos: iš pradžių atsirado koncesija, vėliau ir privati viešoji partnerystė. <...> Šiandien kelių priežiūrai, plėtrai, asfaltavimui ir pan. valstybės lėšų nepakanka, kelių būklė negerėja, tad norime pritraukti kuo daugiau pinigų iš privataus sektoriaus“, – kalbėjo susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

„Šeši mėnesiai skirti projektavimui, dveji metai – statybai, o priežiūra bus vykdoma 23 metus. <...> Pastatydami aplinkkelį nušauname tris zuikius: kelio nutiesimas, jo priežiūra ir ilgalaikės garantijos – statybos darbams suteikiama 10 metų garantija. Be to, kur dar ekonominė nauda, kuri, pagal skaičiavimus, bus didesnė Palangai: ramesnis lankytojų poilsis, didesnė nekilnojamo turto vertė šalia aplinkkelio ties Palanga“, – aplinkkelio džiaugėsi Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktorius Skirmantas Skrinskas.


Šiame straipsnyje: PalangaPalangos aplinnkelis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
Taip lengviau išplaut valstybės pinigėlius...

lietuviui

lietuviui portretas
plovejau eik galva plaut

bus

bus portretas
bus kaip visalaik kol pastatys desimt kart pabrangs paskui nenores priziuret ant galo valstybe vistiek liks skolos plius po metu sakys reikia apmokestit pravaziavima po 5 litus
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių