Palangoje – turgaus šventė (programa)

Kitą savaitgalį – spalio 16-ąją Palanga visus pakvies į pirmąją „Turgaus šventę“. Jos metu susirinkusieji ne tik galės sudalyvauti nuotaikingose atrakcijose, bet ir pigiau įsigyti maisto produktų.

Data pirmajai „Turgaus šventei“ pasirinkta neatsitiktinai. Spalio 16-ąją visame pasaulyje minima Tarptautinė maisto diena.

„Vienas iš Palangos traukos dalykų – kulinarinis turizmas. Dėl to ši šventė tikrai nesvetima kurortui“, – tvirtino Palangos kultūros centro direktorius Nerijus Stasiulis.

Renginio iniciatorius Palangos turgaus direktorius Eimutis Židanavičius tvirtino, jog švente siekiama į turgų pritraukti daugiau žmonių.

„Norime, kad renginiai vyktų ne tik J.Basanavičiaus gatvėje, bet ir kitose erdvėse. Tikimės, kad šventė pavyks ir ateityje taps tradicinė bei kur kas didesnės apimties“, – tvirtino E.Židanavičius.

Šventės atrakcijos taip pat susijusios su turgumi. Susirinkusieji galės susirungti kalakuto laikymo, kopūstų žongliravimo, bėgimo su bulvių maišais ar kiaušinių mėtymo į taikinį varžybose.

Pastaroji rungtis primins smiginį. Nugalėtojų laukia atitinkami prizai. Ilgiausiai kalakutą išlaikęs dalyvis dovanų gaus patį kalakutą, greičiausiai bulvių maišą nunešęs pasiims savo krovinį, kiaušinių rungties nugalėtojas gaus kiaušinių dėklą.

E.Židanavičius pabrėžė, kad šventės metu bus organizuojamos ir įvairios akcijos. Susirinkusieji galės pigiau įsigyti maisto produktų.

„Šiuo metu, kai produktai labai pabrango, o žmonių perkamoji galia sumažėjo, tai labai aktualu“, – pabrėžė vadovas.

Šventėje laukia ir linksma muzika, gardūs užkandžiai ir gėrimai. Turgavietės lankytojai bus vaišinami karšta arbata.

Palangos „Turgaus šventė 2010“

Spalio 16 diena, Palangos turgus

Programa

9 val. Šventės atidarymas

10 val. Kalakuto laikymo varžybos

11 val. Kopūstų žongliravimo rungtis

12 val. Bėgimo su bulvių maišais varžybos

13 val. Kiaušinių mėtymo į taikinį čempionatas


Šiame straipsnyje: Palangos turgusPalanga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių