Palangoje įsikūrė 11 šalių ambasados

Pagrindinėje Palangos gatvėje – 11 skirtingai papuoštų eglučių. Kurortas šiemet vėl kviečia apsilankyti skirtingų šalių kalėdinėje alėjoje. 

Šeštadienį centrinėje Palangos aikštėje įžiebta miesto eglė. Be šios žaliaskarės, spalvotomis girliandomis pasipuošė ir dalis pagrindinės – J.Basanavičiaus – gatvės.  

Čia išrikiuota 11 šventiškai papuoštų kalėdinių eglučių. Palangiškiai antrą kartą kviečia apsilankyti Baltijos jūros šalių Kalėdų alėjoje. Ji atidaryta valanda vėliau, po pagrindinės miesto eglės įžiebimo.

Šiemet 10 šalių kaimynystę papildė dar viena – Islandija. Alėjoje besirikiuojančios eglutės papuoštos pagal savo pristatomos šalies tradicijas.

Pernai ši idėja sulaukė kurorto svečių susidomėjimo ir didesnio poilsiautojų srauto, tad įrengti tokią alėją nuspręsta ir šiemet.

Žmonių kurorte netrūko ir šį savaitgalį, nepaisant nepalankių oro sąlygų. Tad daugelis palangiškių, vos nustojus snigti, čiupdavo į rankas kastuvus.     

Susipažinti su Baltijos jūros šalių tradicijomis kviečia ir pagrindinėje gatvėje įsikūrusios kavinės bei restoranai, kur įrengtos šių šalių ambasados. Jose galima ne tik daugiau sužinoti apie šias šalis, bet ir paskanauti nacionalinių patiekalų. 

Gatvėje buvo galima nusipirkti karšto vyno, alaus ar sušveisti keptą žuvį.  

Eglučių alėja puikuosis iki sausio vidurio. Po Naujųjų metų laukiama turistų iš Rusijos, kur Kalėdos švenčiamos vėliau nei Lietuvoje.  

 


Šiame straipsnyje: eglučių alėjaPalanga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių