Palangoje į Jurginių linksmybes įsuko folkloro ansambliai

Didžiausias šalies kurortas palangiškius ir miesto svečius pakvietė į tradicinę, jau dvidešimt trečius metus organizuojamą Jurginių šventę.

Šįsyk į Lietuvos kultūros sostinę sugužėjo apie pusė tūkstančio etnokultūros propaguotojų, kurių tautiniai drabužių spalvos ir muzika Palangos gatves, skverus užliejo jau nuo penktadienio. Beveik trys dešimtys geriausių tautinių ansamblių ne tik iš Lietuvos, bet ir Latvijos, Estijos, Prancūzijos dalyvauja tarptautiniame festivalyje „Jurgi, paimk raktus“.

Visų šalių dalyvių vėliavos plazdėjo šeštadienio popietę Palangos centru nusidriekusioje šventinėje eisenoje, kuri patraukė į Birutės parką, kur visi dalyviai buvo kviečiami ieškoti Šv. Jurgio raktų.

Jau antrą dieną kurortas šurmuliuoja nuo margų festivalio renginių – pradedant Jurginių papročių pristatymais, dainomis, šokiais, parodomis ir baigiant „Jurginių turgeliu“, vykusiu centrinėje miesto aikštėje.

Šeštadienio renginių programą vainikuos 21 val. prie jūros tilto numatyta teatralizuota kovos inscenizacija, kurios metu žemaitukais atjoję Šv. Jurgio raiteliai sudegins 12 m ilgio ir 4 m aukščio šiaudinį blogio simbolį „smaką“. Žadama, jog ugnies renginyje nestigs ir įspūdingų pirotechnikos efektų.

Įvairios linksmybės – žaidimai, šokiai, pramogos su žirgais skulptūrų parke, dainų pynė ant jūros tilto – šventės dalyvių lauks ir sekmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dalyvis

Dalyvis portretas
Tikrai smagi šventė, lauksime ir kitais metais...

Rima

Rima portretas
Kaip smagu matyti kaimynų vėliavas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių