Palangiškei įteikta literatūrinė I.Simonaitytės premija

Pirmadienį poetei Elenai Karnauskaitei įteikta Ievos Simonaitytės literatūrinė premija. Palangiškė tapo 26-ąja šio garbingo apdovanojimo laureate.

Premija įteikta uostamiestyje per 115-ąjį I.Simonaitytės gimtadienį lietuvių literatūros klasikės vardu pavadintoje bibliotekoje. Lietuvių kalbos mokytojai premija skirta už 2008 metais pasirodžiusią poezijos knygą „Pasaulio krašte“.

4 tūkst. litų premiją poetei įteikė bendrovės „Mūsų laikas“ valdybos pirmininkas Rimantas Cibauskas.

E.Karnauskaitė šmaikštavo, kad proginės kalbos nėra jos žanras. Tačiau neslėpė, kad jaučiasi pagerbta ir žmogiškai džiaugiasi ne tik dėl savęs, bet ir visų menininkų.

Mat, pasak poetės, bene svarbiausia šio krašto premija atgavo savo veidą – ji vėl tapo literatūrinė. Premijos laureatė teigė, kad šis apdovanojimas yra savotiškas įpareigojimas ateičiai skrebenti plunksna ar kompiuterio klavišais.    

Literatūrinės premijos įteikimo vakare laureatės eilėraščius skaitė aktoriai Rita ir Virginijus Miliniai, saksofonu grojo Audrius Laurynas.

4 tūkst. litų premiją poetei įteikė bendrovės „Mūsų laikas“ valdybos pirmininkas R.Cibauskas.

E.Karnauskaitė per pastaruosius du dešimtmečius išleido 5 poezijos rinkinius, sulaukusius palankių kritikų įvertinimų. Jos eilėraščiai versti į latvių, rusų, lenkų, baltarusių, italų, švedų, bulgarų, vokiečių kalbas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

edis

edis portretas
Na, su tokiais skaitovais laimėti nesąžininga ;-DDD

anireg

anireg portretas
nu ta visada vienoda isisiepusi Cibausko grimasa ir norejimas nusifotkinti su izymiu zmogum igriso
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių