Palanga vilioja gurmaniškais, niekur neragautais patiekalais

Didžiausias šalies kurortas Palanga gruodžio viduryje tapo Kalėdų gurmanų sostine bei visus kviečia pasimėgauti ne tik šventiniais renginiais, bet ir išskirtiniais patiekalais, kokių nesiūlo kitų, net didžiausių šalies miestų restoranai.

Visą mėnesį šios akcijos idėją palaikančiose kurorto kavinėse ir restoranuose lankytojai bus viliojami įmantriais, dar niekur neskanautais patiekalais.

„Ar teko ragauti skumbrės tartaro su marinuotais persimonais? Arba liežuvio šašlyko? Svogūnų uogienės? Lietuviškų didžkukulių su spanguolių uogienės padažu?“, - keletą iš gausybės Palangoje siūlomų gurmaniškų patiekalų įvardijo Gintaras Sičiūnas, vienas iš šios akcijos organizatorių.

Idėją Palangą paskelbti Kalėdų gurmanų sostine iškėlė bei įgyvendina kurorto Bumbeklių gurmanų gildijos nariai.

„Mes jau seniai susėdę bumbame, bet ne piktai, o gerąja prasme. Bebumbėdami sumanėme, kad galima tuo pačiu metu ne tik maloniai pasišnekėti, padiskutuoti, bet ir skaniai pavalgyti bei puikiai praleisti laiką. Tad pavasarį nusprendėme rinktis keletą kartų per mėnesį bei kartu gaminti ir ragauti gurmaniškus patiekalus. Idėjų tokiems vakarėliams parsivežame iš įvairių kelionių“, - apie tai, kaip kilo idėja įsteigti Palangos bambeklių gurmanų gildiją, pasakojo G. Sičiūnas.

Pirmą kartą Palangos bumbeklių gildija viešai prisistatė rudenį vykusios šventės „Palangos stalas“ metu. Nuo tada brandinta idėja per Kalėdas Palangą skelbti gurmanų sostine.

Prie Kalėdų gurmanų sostinės akcijos prisijungė keliasdešimt kurorto kavinių bei restoranų. Apie dalyvavimą akcijoje lankytojus informuoja specialus Bumbeklių gurmanų gildijos ženklas.

Kalėdų gurmanų sostinės renginiai kurorte tęsis visą mėnesį – iki sausio 13 d.


Šiame straipsnyje: Palangagurmanai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių