Palanga nori „Ikea“ viešbučio

Buvusį vaikų darželį „Saulutė” nesėkmingai pardavinėjanti Palangos valdžia slapta viliasi, kad jis gali būti patrauklus viešbučius Baltijos šalyse ketinančiai statyti švedų kompanijai „Ikea”, tačiau kurorte jau penktus metus įstrigusi kita šio koncerno investicija.

„Ikea“ valdomai Lietuvos įmonei „Pinus Proprius” kurorte penktus metus nepavyksta investuoti apie 120 mln. litų, ketvirtadienį rašo „Lietuvos rytas“.

Buvusio „Jūratės” baseino vietoje paveldosaugininkai bendrovei neleidžia pradėti didelio SPA ir viešbučio komplekso statybos, kuriai visos valstybinės institucijos yra pritarusios prieš kelerius metus.

"Iš mirties taško šio objekto neišjudino nė Vyriausybės komisijos siūlymas po teismus klajojantį prokuratūros ieškinį pabaigti taikos sutartimi”, – sakė Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Dabar Kultūros paveldo departamentas iš investuotojų reikalauja parengti naują galimybių studiją ir priekaištauja dėl čia numatomų statybų dydžio, nors jau suprojektuoti būsimojo SPA centro pastatai neviršija buvusio baseino užstatymo normų.


Šiame straipsnyje: Ikea

NAUJAUSI KOMENTARAI

klaip

klaip portretas
Tai kad pons Sarunai Vaitkui, praejusioje kadencijoje, budamas opazicijoje balsavai kad siu objektu nebutu, o dabar pasikeite, aiskus tamsta jau pozicijoje. Na po rinkimu vel keisis ir taip pasaka be galo. Politikai padirbekite pirma su savimi ir tik po to guoskites.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių