Palangą drebinsianti šventė sudomino ir JAV ambasadorę

Penktadienį palangoje startuojanti didžiausia Lietuvoje amerikietiškų transporto priemonių mėgėjų šventė „American Spirit“ jau spėjo pagarsėti ne tik tarp tautiečių – pasigrožėti amerikietiškais automobiliais bei įvertinti jų galimybes miesto gatvėse ir ralio trasoje atvyksta ir JAV ambasadorė Lietuvoje Anne E.Derse.

Dvi dienas – penktadienį ir šeštadienį – vyksiantis renginys žiūrovams nepašykštės tiek akį glostančių, tiek kraują kaitinančių vaizdų – kurorto gatvėmis riedės daugiau nei pusantro šimto amerikietiškų automobilių.

Šiandien 15 val. iš aikštelės, esančios prie „Statoil“ degalinės (Klaipėdos pl. 56), startuos ralis, kurio dalyviams sėkmės linkės bei startą duos JAV ambasadorė. Ralio metu dalyviai gaus kelio knygą, kuria vadovaudamiesi turės įveikti 160 kilometrų, aplankydami gražiausias Žemaitijos vietas. Ralio finišas numatomas 19 val. Šventojoje, „Kuršių kaime“.

A.E.Derse taip pat dalyvaus ir šeštadienio „American Spirit“ renginyje bei kartu su Palangos meru Šarūnu Vaitkumi oficialiai paskelbs renginio pradžią.

Palangoje vykstančiame renginyje bus galima išvysti tradicinius amerikietiškus automobilius, iš kurių seniausias pagamintas, 1923 m., naujausias – 2012 m. Iš viso jų palangiškiai ir miesto svečiai išvys per pusantro šimto.

Kartu su penktuoju „American Spirit“ jubiliejumi švenčiamas ir 110-tas Cadillac jubiliejus, tad dalyvių, atvykusių į šventę su Cadillac automobiliais, laukia ypatingos nominacijos ir staigmenos, o žiūrovų – intriguojanti kadilakų ekspozicija.

Žiūrovai turės galimybę patys rinkti geriausius automobilius bei motociklus – visi iš anksto įregistruoti pretendentai expo zonoje, šeštadienį įsikursiančioje Palangos aikštelėje prie „Statoil“ degalinės, bus pristatyti publikai ir apžiūrėti komisijos. Transporto priemonės bus išrikiuotos atsižvelgiant į jų pagaminimo metus, tad šventės žiūrovai galės akivaizdžiai pamatyti bei įvertinti automobilių raidą.

Nuobodžiauti žiūrovams neleis ir šventės teritorijoje rengiamos slalomo, „padangų deginimo“ varžybos, motokaskadininko pasaulio vicečempiono Arūno Gibiežos pasirodymas, koncertuos grupės „AC/DC project“, „Sheip“, „Infra“, „Lighthouse“ numatoma ir daugiau pramogų.

Nuo 14 val. iki 18 val. Vytauto gatvę papuoš amerikietiškų automobilių mini paradai (po 20 automobilių). Įdomu tai, kad kadilakų mini kruizo pirmasis automobilis bus JAV ambasadorės A.E.Derse „CADILLAC DTS“. Šis automobilis taip pat bus eksponuojamas ir kadilakų ekspozicijoje, tačiau saugumo sumetimais nebus galima apžiūrėti jo vidaus.

20 val. didysis sąskrydžio dalyvių paradas pajudės Birutės alėja, J.Basanavičiaus gatve, Vytauto gatve bei, pasukęs į Šventąją – pagrindinėmis Šventosios gatvėmis.

Tarptautinis amerikietiškų transporto priemonių sąskrydis rengiamas Palangoje nuo 2008 metų. Kiekvienais metais dalyvių skaičius auga. 2011 metais sąskrydyje dalyvavo 159 motorinės transporto priemonės iš 7 šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių