Pagrindinis liudytojas D.Šalugos byloje žaidė slėpynes

Vilniaus 1-ajam apylinkės teismui pagaliau prisikvietus pagrindinį liudytoją sostinės savivaldybės tarnautojo Dariaus Šalugos byloje verslininką Marių Benetį, antradienį jis nebuvo išklausytas.

Susirgus kaltinamajam D.Šalugai teismo posėdis buvo atidėtas.

Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) savivaldybės tarnautoją įskundęs verslininkas antradienį pasirodė teisme, tačiau pamatęs žurnalistų būrį skubiai pasišalino. Žurnalistams pamėginus jį vytis, šis dingo kaip į vandenį.

Vilniaus apygardos prokuroras Mindaugas Barkauskas teigė, kad M.Benetis vengia viešumos, "nenori filmuotis ir fotografuotis". Neįvykus antradienio posėdžiui, jis net neužėjo į posėdžių salę, kad pasiimtų šaukimo į kitą posėdį. Tai padaryti pažadėjo M.Barkauskas.

M.Benetį teismas į posėdžius kvietė keletą mėnesių, bet šis posėdžiuose vis nepasirodydavo. Jam net buvo skirta 500 litų bauda.

D.Šaluga yra kaltinamas dėl tarpininko kyšininkavimo.

M.Benetis - svarbus liudytojas, nes, bylos duomenimis, būtent iš jo D.Šaluga reikalavo 100 tūkst. litų mainais už tai žadėdamas padaryti įtaką Vilniaus miesto savivaldybėje, kad būtų priimtas verslininkui naudingas sprendimas.

Vilniaus apygardos prokuroras M.Barkauskas kaltina Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir bendrųjų reikalų departamentą direktorių D.Šalugą (šiuo metu jis yra vaiko priežiūros atostogose) reikalavus 100 tūkst. litų iš verslininko M.Benečio.

Bylos duomenimis, 2007 metų vasarį D.Šaluga sostinės savivaldybės pastate esą nurodė M.Benečiui, kad paveikė savivaldybės tarnautoją Astą Tiškevičienę ir kitus neįvardytus tarnautojus, savivaldybės tarybos narius, kad būtų priimtas verslininkui palankus sprendimas.

M.Benetis siekė, kad jo turimuose sklypuose Smalinės kaime būtų padidintas leidžiamas užstatymo procentas. Prokuroro teigimu, 2007 metų žiemą ir pavasarį susitikęs, kalbėdamas telefonu su M.Benečiu D.Šaluga esą įtikinėjo verslininką, kad gali paveikti savivaldybės tarnautojus dėl jam reikiamo sprendimo.

2007 metų vasarą A.Tiškevičienė išdavė M.Benečiui reikalingas sąlygas detaliajam planui rengti. Bylos duomenimis, dalis kyšio - 50 tūkst. litų - D.Šalugai perduota prieš tai, likusieji 50 tūkst. - po to.

2007 metų liepos 24 dieną D.Šaluga buvo sulaikytas STT pareigūnų. Jo automobilyje rasta 50 tūkst. litų.

Pats kaltinamasis per praėjusį teismo posėdį pateikė savo versiją - esą M.Benetis buvo pažadėjęs 100 tūkst. litų paaukoti Rusų sąjungai. D.Šaluga jam perdavė du oficialius aukų lapus, nes padėti rasti finansinį rėmėją jo prašė minėtos partijos atsakingoji sekretorė L.Dmitrijeva.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių