Pagrasino pistoletu, atėmė 450 litų ir pabėgo

Vidury baltos dienos iš 19-mečių kauniečių jų bendraamžiai, pagrasinę daiktu panašiu į pistoletą, atėmė 450 litų. Viskas vyko, stebint kone dešimčiai žmonių.

19-metis Justas (vardas pakeistas, tikrasis redakcijai žinomas) kartu su mokslo draugu pirmadienio vidurdienį nusprendė užsukti į Draugystės gatvėje esantį kebabų kioskelį, „Turėjome pertrauką tarp paskaitų, galvojom užkąsim koldūnų. Sustojom, laukiam, kol pagamins maistą. Pro šalį ėjo du 17-18 metų jaunuoliai“, - nemalonų įvykį prisimena Justas.

Iš pradžių jaunuoliai paprašė pavaišinti cigaretėmis. Išgirdę, kad Justas ir jo draugas nerūko, jiedu paprašė pinigų cigaretėms nusipirkti. Justas atsakė, kad neturi.

„Tuomet vienas parodė pistoletą ir pasisiūlė patikrinti, ar tikrai neturim pinigų. Išsigandom nejuokais. Net nežinau, ar tikras tas pistoletas, bet išsiaiškinti tai neturėjau jokio noro“, - tęsia Justas.

Jaunuoliams jis kartu su draugu pasiūlė po 4 litus. „Tuomet vienas griebė už mano piniginės ir pamatė joje gulinčius 100 litų. Neatidaviau piniginės, pradėjom stumdytis. Pinigus atėmė. Tuomet atsigręžė į mano draugą. Jis piniginėje turėjo 350 litų. Pagrasinę pistoletu, atėmė ir juos. Mano draugui vienas užpuolikų dar trenkė į nosį“, - prisimena Justas.

Šis įvykis sukrėtė, tačiau tikrai neišgąsdino šio jauno žmogaus. „Baisiau buvo tai, kad apiplėšimą stebėjo krūva žmonių. Kebabinėj buvo darbuotoja, šalia baras, kuriame irgi buvo žmonių, viešojo transporto stotelėje laukė keleiviai. Ir nė vienas neatskubėjo mums į pagalbą“, - nusivylęs kalbėjo Justas.

Užpuolikai nukurnėjo į vadinamojo „Bermudų trikampio“ kiemus, o nukentėjusieji paskambino policijai.

„Pareigūnams atvykus dar apvažiavome kvartalą, tačiau užpuolikų neradome. Parašėme policijoje pareiškimus ir viskas tuo baigėsi“, - pasakojo Justas.

„Gyvenu deb... šalyje. Ne kitaip“, - reziumavo vaikinas ir visiems, kurie atsidurs panašioje situacijoje, pataria nepasiduoti baimei, nepasimesti ir nesitikėti aplinkinių pagalbos. 


Šiame straipsnyje: vagystės kaune

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių