Pagerės sportuojančių vaikų sąlygos

„Kauno vaikai turi turėti tinkamas sąlygas sportuoti", - sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas po vizito miesto sporto mokyklose.

Šiandien miesto valdžios atstovai apžiūrėjo tris sporto mokyklas. Savivaldybės atstovai domėjosi esama situacija sporto mokyklose, bendravo su mokyklų vadovybe ir mokytojais. Buvo apžiūrėta Kauno centro sporto mokykla, Kauno žiemos sporto mokykla ,,Baltų Ainiai" ir Kauno būriavimo mokykla „Bangpūtys".

„Kauno centro sporto mokykloje pats sportavau prieš dešimt metų. Džiaugiuosi, kad mokykla pasikeitė neatpažįstamai. Mokyklos direktorė Saulė Malinauskienė ne tik prašo pinigų iš savivaldybės, bet ir pati susiranda privačių rėmėjų", - sakė A. Kupčinskas.

Kauno centro sporto mokykloje būtina sutvarkyti ventiliacinę sistemą, nes iš baseino sklindanti drėgmė gadina virš baseino esančios krepšinio salės dangą. Tam reikės apie 100-150 tūkstančių litų. Lėšas ketinama planuoti kitų metų miesto biudžete.

Kauno žiemos sporto mokyklai ,,Baltų Ainiai" jau aprengtas investicinis projektas. Būtina pakeisti langus ir įrengti ventiliacinę sistemą.

Kauno būriavimo mokykla „Bangpūtys" turės savo bazę iškyšulyje prie Kauno marių, nes neseniai Kauno miesto savivaldybė iš įmonės „Kauno vandenys" perėmė teritoriją visuomenės reikmėms. Pasak Kauno mero, dabar svarbu kuo greičiau sutvarkyti visus dokumentų formalumus. Numatyta 70 tūkstančių litų investiciniam projektui parengti.

„Kauno jachtklubo teritorija yra privati, o norintiems mokytis būriuoti vaikams reikia savo bazės. Jeigu vaikai nori sportuoti, jiems reikia sudaryti tinkamas sąlygas", - teigė Andrius Kupčinskas.

Kaune veikia daugiau kaip dešimt sporto mokyklų. Visose yra įvairių problemų. „Sporto mokykloms reikia skirti daugiau dėmesio, nes vaikai jose praleidžia nemažai laiko. Būtina atlikti remonto darbus, spręsti kitas problemas. Tam skirsime lėšų kitų metų miesto biudžete. Pastaruosius dešimt metų labiausiai rūpinomės bendrojo lavinimo mokyklomis ir darželiais, o sporto mokyklos liko nuošalyje", - sakė Kauno meras A. Kupčinskas. Pasak jo, daug kas priklauso ir nuo mokyklų vadovų sugebėjimų vadovauti bei aktyvumo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių