Pabėgusios gyvatės šeimininkas: ji net su kačiuku draugauja

„Gyvatė – ne katė ir ne šuo. Ji nesišeria, netriukšmauja, neloja. Paimi ant rankų, pasidžiaugi, ji kaip šeimos narys“, - pasakojo pieniškosios gyvatės šeimininkas.

Iš namų pasprukusią gyvatę šiuo metu laikinai globoja Lietuvos zoologijos sodo herpetologai.

Praėjusį pirmadienį Kaune, Studentų gatvėje esančios vaistinės darbuotojas baisiai išgąsdinusi pieniškoji gyvatė, pasirodo, išsliuogė per pirmojo aukšto buto langą. Butas tėra apie 100 metrų nuo vaistinės.

„Tai - mūsų pirmoji gyvatė. Aš dar priešinausi, kad augintume ją namuose, tačiau žmona ir vaikai labai norėjo. Turim ir kačiuką, ir žuvyčių pilną akvariumą“, - meilės gyvūnams neslepia kaunietis.

Raudonai-juodą su baltomis juostelėmis pieniškąją gyvatę kauniečių šeima įsigijo prieš metus. „Kauno dienai“ šeimos galva pasakojo, jog tąkart už gyvatę jie paklojo 300 litų. Pasak Valdo, gyvatę išlaikyti nebrangu: „Kartą per savaitę duodame jai vieną pelę, kuri kainuoja 5 litus“, - skaičiavo kaunietis.

Gyvatės pabėgimas labiausiai sukrėtė mažuosius šios šeimos narius.

„Namuose turime terariumą, ji ten ir būna. Tačiau savaitgalį buvome kaime, grįžę norėjome, kad gyvatė pasivaikščiotų. Leidom pašliaužioti, ji užlindo už lovos. Naktį miegojome, langas buvo praviras, gyvatė ji tuo ir pasinaudojo. Dar kurį laiką galvojom, kad ji vis dar už baldų pasislėpusi. Tačiau draugai pradėjo skambinti ir pasakoti, ką perskaitė internete. Vaikams tai buvo didžiulė trauma, kad jų mylimas gyvūnas pabėgo“, - prisimena Valdas.

Netrukus, išvydęs portale gyvatės nuotraukas, jis atpažino savąjį augintinį. „Pirmadienio naktį ji iššliaužė, o pirmadienį ryte jau vaistinėje buvo. Tikrai mėnesį laiko ji nešliaužiojo po miestą, nes ją šunys ar katinai būtų sudraskę“, - patvirtino gyvatės šeimininkas.

Ketvirtadienį Zoologijos sode susirinks visi 6 pabėgusios gyvatės šeimininkais prisistatę kauniečiai. Valdas viliasi, jog pakaks nuotraukų ir filmuotos medžiagos, kad įrodytų, jog rastoji gyvatė yra būtent jo.

Zoologijos sodas neskubėjo iškart atiduoti pieniškosios gyvatės. „Augintinio šeimininkas turi turėti įsigijimo dokumentus ir identifikavimo įrodymus – nuotraukas su aiškiais skiriamaisiais požymiais“, - aiškino Lietuvos zoologijos sodo vyresnioji herpetologė Alma Pikūnienė.


Šiame straipsnyje: gyvatėgyvatės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių