Paaugliai atostogauja „Akropolyje"

Būrys keturiolikmečių klega besimatuodamos sijonus ir marškinėlius. Labai jauna porelė ant suoliuko tobulina bučiavimosi įgūdžius. Du vaikinukai suka jau ketvirtą ratą Kauno „Akropolio" labirintais. Vasarą paauglių čia ypač gausu.

„Čia labai smagu. Kasdien ateiname pasivaikščioti", - smagiai klegėjo pakalbintos trylikametės kaunietės Kamilė ir Agnė. Namie merginos sakė neturinčios ką veikti, o į „Akropolį" ateina susitikti su draugais, kartais pasižiūri kokį filmą.

„Kabinam" mergas", - išdidžiai gyrėsi trys dešimtokai, į pramogų ir prekybos centrą atvažiavę iš Šiaurės prospekto. „O ką veikti per atostogas? Prie kompo irgi nusibosta", - sakė šešiolikmetis Lukas.

Pasak kaunietės Nijolės, auginančios dvylikametę dukrą, tradicija leisti laiką prekybos ir pramogų centruose atėjo iš Amerikos. „Amerikiečiai visada laisvalaikį leidžia tokiuose centruose. Mano dukra taip pat labai dažnai važiuoja į „Akropolį". Su draugėmis vaikšto po parduotuves, eina į kiną, valgo picerijoje", - apie paauglės dukros pramogas pasakojo ponia Nijolė.

Daug kauniečių, auginančių paauglius vaikus, sutartinai tvirtina, kad tokio amžiaus vaikams Kaune nėra kur leisti atostogas. Gerai, jeigu yra seneliai. Tada savaitę kitą anūkai svečiuojasi pas juos kaimuose ar sodybose.

Kauno muziejai paaugliams nesiūlo nieko patrauklaus. Zoologijos sodas jų jau taip pat nebedomina. „Vaikystėje tėvai, seneliai ir mokytojai nuolat vedė į Zoologijos sodą. Jau nusibodo", - tvirtino keturiolikmetė Grėtė.

„Stovyklos kainuoja labai brangiai. Už eilinę savaitės trukmės stovyklą Lietuvoje reikia pakloti apie šešis ar septynis šimtus litų. O ką vaikas ten gaus, kuo užsiims? Nėra jokių garantijų", - sakė trylikamečio sūnaus tėvas Arvydas.

Norint pramogauti „Akropolyje" taip pat reikia nemažai pinigų. Bilietai į kiną, seansas Ledo arenoje, takelis boulingo klube, pietūs arba užkandžiai ir gėrimai kavinėse - viskas kainuoja.

Nemažai paauglių sugeba išsiversti ir labai pigiai. „Užsisakome po puodelį arbatos ir plepame prie jo kokias dvi valandas", - teigė dvi draugės, gyvenančios netoli „Akropolio". Nemažai jaunuolių tiesiog vaikšto po prekybos ir pramogų centrą ar leidžia laiką ant suoliukų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių