Paaiškėjo stojimo į Klaipėdos universitetą rezultatai

Nuo rugsėjo Klaipėdos universiteto duris atvers beveik 2 tūkst. pirmakursių – tai paaiškėjo penktadienį.

Studijas Klaipėdos universitete šiemet pirmu numeriu pasirinko 1682 stojantieji.

Valstybės lėšomis Klaipėdos universitete studijuos daugiau nei trys šimtai pirmakursių. Klaipėdos universitetas (KU) tarp dvidešimt vieno bendrajame priėmime dalyvaujančio universiteto šiemet, kaip ir praeitais metais, išliko septintoje vietoje. KU mokslo ir studijų prorektorės profesorės Ingos Dailidienės nuomone, rezultatai lyginant su praėjusiais metais išlieka stabilūs, o tai džiugina.

Šiemet Klaipėdos universitetas apsisprendė nebepriimti studentų su žemais konkursiniais balais – buvo taikomas žemiausio balo kriterijus, kuris turėjo būti ne mažesnis kaip 6 balai. Mokslo ir studijų prorektorės Ingos Dailidienės nuomone, tai galėjo lemti nežymų studentų skaičiaus sumažėjimą.

Klaipėdos universiteto Studentų priėmimo skyriaus vedėjos Beatos Kajutytės teigimu, šiemet populiariausios vis dar išlieka socialinių mokslų studijos. Didžiausias konkursas šiemet, kaip ir pernai, buvo į viešojo administravimo nuolatinių bakalauro studijų programą – studijuoti pagal šią studijų programą iš viso pateikta 912 pageidavimų, iš jų 636 pageidavo studijuoti valstybės finansuojamoje vietoje. Antroji pagal populiarumą studijų programa – rekreacija ir turizmas (iš viso 743 pageidavimai, 109 pageidavo studijuoti valstybės finansuojamoje vietoje). Populiariausių studijų programų trejetuke – kineziterapija (iš viso 680 pageidavimų, 70 į valstybės finansuojamą vietą).

Taip pat daug stojančiųjų dėmesio šiemet sulaukė psichologija (iš viso 675 pageidavimai), ekonomika (563), vadyba (519), politikos mokslai (491), žurnalistika (461), socialinis darbas (417),visuomenės sveikata (404), anglų filologija (341), statybos inžinerija (333).

Studentų priėmimo skyriaus vedėja B. Kajutytė informavo, kad šių metų priėmimo į Klaipėdos universitetą metu pastebėta, jog stojantieji ėmė aktyviau domėtis biomedicinos ir technologijos mokslų srities studijomis.

Pasak KU mokslo ir studijų prorektorės prof. Ingos Dailidienės, Klaipėdos universitetas sulaukė stiprių, motyvuotų studentų, kurie Klaipėdos universitete valstybės lėšomis studijuos specifines ir tik Klaipėdos universitetui būdingas išskirtines specialybes: jūrų uostų inžineriją (18 valstybės finansuojamų vietų), jūrų transporto energetikos inžineriją (12 valstybės finansuojamų vietų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaidinga info

Klaidinga info portretas
Gal vieną kartą išsiaiškinkit situaciją ir neklaidinkit žmonių. Jau pirmas šio straipsnio sakinys yra klaidingas "Nuo rugsėjo Klaipėdos universiteto duris atvers beveik 2 tūkst. pirmakursių – tai paaiškėjo penktadienį." Kol pakviestieji studijuoti nepasirašė sutarčių, tai kol kas tikrai negalima sakyti, kad studijuos tiek ir tiek studentų. Jūs parašykit po III sutarčių pasirašymo etapo , kiek pasirašė sutarčių, tada jau būtų skaičiai teisingesni. Manau, kad bus beveik dvigubai mažiau, nei dabar parašyta :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių