„Oze“ - nemokama dinozaurų paroda

Nuo ketvirtadienio iki vasario 7 d. sostinės gyventojai bei svečiai galės apsilankyti nemokamoje parodoje „Dinozaurai sugrįžta“, kurioje demonstruojami 22 natūralaus dydžio dinozaurai.

Tokio tipo istorinė paroda su įspūdingo dydžio eksponatais Lietuvoje rengiama pirmą kartą. Ją lankytojai galės išvysti Vilniaus prekybos ir pramogų centre „Ozas“.

„Džiaugiamės galėdami suteikti galimybę vilniečiams ir miesto svečiams iš arti susipažinti su ankstyvąja mūsų planetos istorija bei gigantiškais svečiais iš praeities – dinozaurais. Ši paroda puiki pramoga visai šeimai bei galimybė gauti daug naudingų žinių – lankytojai galės ne tik apžiūrėti įspūdingo dydžio dinozaurus, bet ir pasiklausyti profesionalaus gido pasakojimų apie jų evoliuciją, sužinoti, kuo dinozaurai gyveno, kuo mito“, – teigė prekybos ir pramogų centro „Ozas“ vadovė Inga Navickaitė.

Parodos eksponatus sudaro 22 skirtingi natūralaus dydžio dinozaurų modeliai. Įspūdingiausias eksponatas – raguotasis dinozauras stirakozauras, kurio ilgis viršija 6 m, o aukštis siekia 2,5 m, atitinkamai plotis – 2,2 m. Šio dinozauro maketo svoris yra 180 kg. 

Į Vilnių atkeliavusi dinozaurų paroda jau aplankė nemažai pasaulio šalių ir sulaukė ypatingo susidomėjimo. Ji pabuvojo Vokietijoje, Lenkijoje, Rumunijoje, Turkijoje, Prancūzijoje, Šveicarijoje, Portugalijoje, Anglijoje, Švedijoje, JAV, o kai kurie modeliai nukeliavo net iki atogrąžų miškų.

Apsilankyti dinozaurų parodoje kviečiamos ir mokinių grupės, kurios iš anksto užsiregistravusios gali atvykti į nemokamą pamoką prekybos ir pramogų centre. Jos metu profesionalus gidas vaikams pasakos apie dinozaurų gyvenimą ir jų evoliuciją. Šiuo metu į tokias pamokas jau yra užsiregistravę daugiau nei pusė tūkstančio mokinių iš 12 Vilniaus mokyklų. Parodoje laukiami ir moksleiviai iš kitų Lietuvos miestų.

Visą parodos laikotarpį vaikams bus siūlomos įvairios pramogos ir siurprizai, susiję su priešistoriniais gyvūnais. Specialiai įkurtame vaikų kampelyje darbuotojų prižiūrimi vaikai galės piešti, žiūrėti filmukus apie dinozaurus, konstruoti dinozauro skeletų modeliukus ir kt.

 


Šiame straipsnyje: pc ozasdinozaurai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių