„Oze“ atidaroma labdaros krautuvė „Auksinė širdis“

Antradienio vakare prekybos ir pramogų centre „Ozas“ atidaroma pirmoji paramos fondo „Mes galime“ labdaros krautuvė.

Tai – dalis jau penktus metus vykdomo ir „Auksinės širdies“ TV apdovanojimais garsaus projekto, kuriuo siekiama mažinti vaikų skurdą ir socialinę atskirtį.

„Šalyje įsivyravus ekonominei krizei, skurdas ir socialinė atskirtis didėja. Tai ypač skaudžiai atsiliepia vaikams, kurie negaudami pakankamo išsilavinimo ir žinių, užaugę įkliūva į to paties skurdo „spąstus“. Vis daugiau jų patenka ir į vaikų globos namus“, – pranešime spaudai cituojamas Algimantas Čekuolis, projekto „Auksinė širdis“ globėjas.

Pasak jo, žmonėms, kuriems nepavyksta susitvarkyti savo gyvenimo, būtina padėti, bet tai daryti reikia išmintingai – suteikti tik pusę jiems reikalingos pagalbos, kitą pusę jie privalo padaryti patys.

Daug keliaujantis A. Čekuolis teigia, kad tokios labdaros krautuvės labai populiarios JAV, kur jos vadinamos kluono išpardavimais, taip pat Anglijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje.

„Labdaros krautuvės padeda pasiekti kelių tikslų. Jos suteikia rimtą dingstį išvalyti namus nuo gerų, bet šeimininkų jau nebenaudojamų ir tik vietą užimančių daiktų. Antra, jos leidžia būti naudingais jose dirbantiems, šią veiklą organizuojantiems žmonėms – juk, kad toks jaustumeisi, būtinas kitų, aplinkinių įvertinimas. Trečia, už surinktus pinigus padedama sunkiai gyvenantiems žmonėms“, – sako A. Čekuolis, pats ketinantis padovanoti daiktų labdaros krautuvei.

„Esame vienas didžiausių prekybos centrų Baltijos šalyse ir turime visas galimybes pasiūlyti tinkamas sąlygas įvairiose socialinėse srityse veikiančioms organizacijoms puoselėti savo tikslus įsikuriant mūsų patalpose. Taip pas mus savo erdvę jau rado „SOS gyvūnai“, centre štabą buvo įkūrę akcijos „Darom 2010“ organizatoriai, o šiandien didžiuojamės ir džiaugiamės naujakuriais – „Auksinės širdies“ krautuve“, – sako prekybos ir pramogų centro „Ozas“ marketingo vadovė Delija Milašiūtė.

Labdaros krautuvė „Auksinė širdis“ prekiaus geros valios žmonių paaukotais namų apyvokos daiktais, knygomis, interjero detalėmis, smulkia buitine technika ir elektronika, naujais drabužiais ir kitais daiktais, o gautas pelnas bus panaudotas siekiant fondo „Mes galime“ puoselėjamo tikslo – mažinti vaikų skurdą ir socialinę atskirtį.

Labdaros krautuvė „Auksinė širdis“, kurioje dirbs senjorai savanoriai ir fondo darbuotojai, įsikurs prekybos ir pramogų centro „Ozas“ 2A aukšte ir veiks kasdien nuo 10 iki 22 val.


Šiame straipsnyje: OzasAuksinė širdis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių