„Ozas“ virto švarinimo akcijos „Darom 2010“ centru

Visą Lietuvą apimsiančios švarinimo akcijos „Darom 2010“ pagrindinė būstinė pirmą kartą įsikūrė prekybos ir pramogų centre.

Socialinės iniciatyvos, kuri, kaip prognozuojama, gali įtraukti net 100 tūkst. Lietuvos žmonių, veikla koordinuojama iš prekybos ir pramogų centro „Ozas“ Vilniuje. Tokiu būdu siekiama atkreipti lankytojų dėmesį į svarbias ekologines problemas ir skatinti aktyviau jas spręsti.

„Savo veikloje remiamės socialiai atsakingo verslo principais, todėl siekiame ne tik patys dirbti, kuo daugiau dėmesio skirdami mus supančiai aplinkai, bet ir paskatinti tai daryti savo lankytojus. Norėdami „užkrėsti“ vilniečius ir miesto svečius aplinkos švarinimo idėja, taip pat kviesime juos į specialius renginius, kurie ne tik padės turiningai praleisti laiką kartu, bet ir suteiks naudingos informacijos, kaip galima kiekvieną dieną tausoti aplinką“, – teigia Inga Navickaitė, prekybos ir pramogų centro „Ozas“ vadovė.

Prekybos ir pramogų centras „Ozas“ yra vienintelis iš visų Lietuvoje veikiančių prekybos centrų, kuris šiemet prisijungė prie akcijos „Darom 2010“. Prekybos centras ne tik suteikė galimybę akcijos „Darom 2010“ organizatoriams nemokamai įsikurti savo būstinę, bet ir, bendradarbiaudamas su Vilniaus pedagoginio universiteto Gamtos mokslų fakultetu, parengė „žaliąją“ edukacinę programą. Jos metu – iki balandžio 11 d. – prekybos ir pramogų centro antrajame aukšte vyksta specialūs praktiniai užsiėmimai, kurie skatina gyventi ekologiškiau ir sveikiau. Lankytojai bus laukiami kūrybos iš antrinių žaliavų-ekodizaino, floristikos meno, įdomiųjų chemijos bandymų ir kt. pamokėlėse. 

Balandžio 17-ąją, akcijos „Darom 2010“ dieną, prekybos ir pramogų centras „Ozas“ taps vienu iš susitikimo taškų, kur 10 val. vilniečiai kviečiami prisijungti prie gamtos švarinimo akcijos. Taip pat balandžio 17 d. nuo 21 val. aikštėje prie prekybos ir pramogų centro įvyks nemokamas akcijai „Darom 2010“ skirtas Lietuvos muzikos žvaigždžių koncertas, kurį tiesiogiai transliuos TV3 televizija.

Tai ne vienintelė socialinė iniciatyva, kuria „Ozas“ siekia prisidėti prie aplinkos taršos mažinimo bei kitų ekologišką gyvenimo būdą skatinančių sumanymų. Prekybos centras kovo 27 d. prisijungė prie pasaulinės akcijos „Žemės valanda“. Jos metu vienai valandai buvo išjungti visi mažai reikalingi elektros prietaisai ir šviesos šaltiniai, sumažintas pastato iškabų ir fasado apšvietimas.

Kasmetinė gamtos švarinimo akcija „Darom 2010“ balandžio 17 d. kviečia visus Lietuvos gyventojus tvarkyti aplinką. Akcija vyks visuose šalies miestuose, rajonuose ir seniūnijose. Nuo 2008 m. organizuojamos akcijos tikslas – ugdyti visuomenės sąmoningumą ir atkreipti dėmesį į kasdien vis aktualesnes ekologines problemas, skatinti žmones susimąstyti apie savo veiksmų pasekmes ir būti socialiai aktyviems. Planuojama, kad šiais metais akcijos dalyviai rinksis tūkstantyje skirtingų taškų.


Šiame straipsnyje: Darom

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių