Opozicija žada reikšti interpeliaciją Vilniaus merui V.Navickui

Vilniaus savivaldybės opozicija pirmadienį žada registruoti interpeliacijos Vilniaus merui konservatoriui Viliui Navickui projektą.

Projektą parengė partijos "Tvarka ir teisingumas" ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcijos bei neparlamentinės radikalios partijos "Socialistinis liaudies frontas" vadovas Algirdas Paleckis. Pareiškimą dėl interpeliacijos savivaldybės tarybos sekretoriatui ketinama pateikti popiet.

Opozicijos atstovai pirmadienį spaudos konferencijoje sakė, jog šiuo metu interpeliaciją palaiko 19 tarybos narių.

"Sekretoriatas privaloma tvarka turi priimti štai šiuos mūsų dokumentus. (...) Taigi procesas prasidėjo. Visada turi būti pradžia. Jei čia būtų 26 parašai, tai praktiškai nebūtų jokio svarstymo, viskas vyktų automatiškai. Bet politikoje vienareikšmiškai labai retai būna. Mero Juozo Imbraso interpeliacija tesėsi daugiau kaip pusmetį, kol jie sukrapštė viską", - sakė "tvarkiečių" atstovas Gediminas Rudžionis.

Jis pažymėjo, kad nuo valdančiosios daugumos savivaldybėje atskilo 4 Liberalų sąjūdžio atstovai ir teigė, kad taryboje yra ir daugiau V.Navicko valdymu nepatenkintų narių. Pasak jo, kai kurie valdančiojoje koalicijoje esančių socialdemokratų atstovai reiškia nepasitenkinimą dėl jų partiečio vicemero Romo Adomavičiaus veiklos.

"Balsavimas yra slaptas, ir kol biuleteniai nebus suskaičiuoti, niekas negali pasakyti, kaip baigsis balsavimas, kiek bus balsų už V.Navicko nušalinimą", - kalbėjo G.Rudžionis.

Liberalų sąjūdžio atstovas savivaldybės taryboje Arūnas Štaras BNS sakė, kad interpeliacijos autoriai jo frakcijos su šiuo projektu nesupažindino ir prisijungti kol kas nekvietė.

"Žiūrėsime, kokiais pagrindais rengiama interpeliacija", - sakė A.Štaras, paklaustas, kokios pozicijos liberalai laikysis balsuojant dėl nepasitikėjimo V.Navicku.

Pateikus interpeliacijos projektą šis klausimas savivaldybės tarybos posėdyje turės būti iškeltas per 14 darbo dienų arba artimiausiame posėdyje.

Vietos savivaldos įstatymas numato, jog nepasitikėjimą pareikšti gali ne mažiau kaip trečdalis savivaldybės tarybos narių, meras atstatydinamas ne mažiau kaip pusės tarybos narių balsais.

Jeigu sprendimas atleisti merą dėl nepasitikėjimo nepriimamas, šį klausimą pakartotinai svarstyti galima tik po pusės metų.

Iš viso taryboje yra 51 politikas. Valdančiąją daugumą sostinėje sudaro 28 Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Lietuvos socialdemokratų partijos, Liberalų ir centro sąjungos bei Nepriklausomos frakcijos nariai.


Šiame straipsnyje: Vilius Navickas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių