Opozicija: darželių radiatoriais „išplauti“ milijonai (papildyta)

Vilniaus miesto savivaldybės opozicija tikina, kad miestas jau beveik 10 metų permoka bendrovei „City Service“ už vaikų darželių ir mokyklų šildymą bei karštą vandenį.

Teigiama, esą savivaldybės administracija su paslaugos tiekėju atsiskaito ne pagal skaitiklių parodymus, bet pagal maksimalias normas vienam kvadratiniam metrui ploto per mėnesį.

„Pagal tokį skaičiavimo būdą priskaičiuojami nepagrįstai dideli šilumos kiekiai, nes mokyklų ir darželių plotai yra dideli, o tuose plotuose karšto vandens cirkuliacija nevyksta, tuo pačiu savivaldybei pateikiamos gerokai padidintos sąskaitos už suvartotą šilumą.

Sugretinus visus faktus tampa akivaizdu, kad nuo 2002 m. ši įmonių grupė iš savivaldybės galimai neteisėtai išsiurbė virš 100 mln. litų“, - portalui 1diena.lt pareiškė opozicinės konservatorių frakcijos lyderis Vidas Urbonavičius.

Anot jo, opozicinės frakcijos kreipėsi į Prezidentę, generalinį prokurorą ir specialiąsias tarnybas su prašymu atlikti atlikti savivaldybėje ir bendrovėje „City Service“ finansinį auditą, taip pat patikrinti, kiek pinigų ši bendrovė sumokėjo už miesto mokyklų, darželių šildymą ir karštą vandenį bendrovei „Vilniaus energija“.

Kainos skirtumas esą parodys, kiek savivaldybė galimai neteisėtai permokėjo mokesčių mokėtojų lėšų.

Tikrino du kartus

Sutartis su kompanija “City Service” jau 2 kartus tirta Generalinėje prokuratūroje ir atsakinga institucija anksčiau priekaištų neturėjo, pranešė Vilniaus savivaldybė.

“Tai tik idėjų skurdas ir noras atkreipti dėmesį į save. Sutartis nagrinėta daugybę kartų, išvados pateiktos, beje, 2010 m. sutartį pratęsė patys konservatoriai, kurie dabar kaltina lėšų švaistymu”, - sako Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius. 

Savivaldybė teigia, kad “City Service” laimėjo tarptautinį konkursą šiluma aprūpinti 245 švietimo įstaigas, Viešųjų pirkimų tarnybą (VPT) visą pirkimo laikotarpį pretenzijų dėl pirkimo sąlygų neturėjo ir galėjo kontroliuoti perkančiosios organizacijos veiksmus, pirkimas vyko elektroniniu būdu.

Pagal 2010 m. konservatorių pratęstą sutartį, Vilniaus savivaldybė dabar “City Service” už šilumos kainą per metus moka 32,9 mln. litų, o už priežiūrą - 7,64 mln. litų, dabartinė sutartis sudaryta trejiems metams. Lyginat su 2008-2009 m. rodikliais, dabartinė sutarties vertė per metus 1.5 mln. litų mažesnė.

Vilniaus miesto taryba, liepos 13 d. svarstydama klausimą dėl sutarties nutraukimo, priėmė sprendimą sudaryti darbo grupę, kuri dar kartą išnagrinėtų šį klausimą.


Šiame straipsnyje: šildymasCity service

NAUJAUSI KOMENTARAI

specas

specas portretas
Su AB "City Service" sutartis sudaryta 2010-11-26 už 121.729.854,33 Lt. Sutartis iki 2013-11-26. Taigi, kas buvo atsakingas už sutarties pasirašymą tuo metu?

xsas

xsas portretas
o tai kodel reikejo pirkti siuluma is cityservise, jei galima tiesiogiai is vilniaus energijos?? kam reikalingas tarpininkas???? neukiskumas juodas

Joncė

Joncė portretas
Konservatoriai negali susitaikyti su pralaimėjimu ir kaišo pagalius į ratus. Įdomu ar Urbonavičius būdamas valdančioje nematė Navicko, Aleknos fokusų. O dabar kaip trintukas gavo nurodymą iš viršaus kaip vištai kapstytis po mėšlyną- gal ras kokį kompramatą. Štai ir visa esmė konservatorių valdymo: pirmiausiai rėkti kad atrodo primušė o kai atvažiuoja policija- pasirodo niekas nemušė tik pasirodė.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių