Operos ir baleto teatras stoja norvego sukritikuotos A.Grigorian pusėn

Norvegijos operos ir baleto kritiku prisistatančio Heninngo Hoholto tinklaraštyje išsakyta nuomonė, kad "Naujametis Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) spektaklis - spalvingoji "Traviata" - smarkiai nuvylė", nustebino LNOBT vadovybę.

„Įdomu tai, kad pats straipsnio autorius H.Hoholtas prisistato kaip „operos, baleto, teatro, muzikos, klasikinės muzikos, dailės, architektūros, literatūros, fotografijos kritikas“. Neįtikėtinai įvairiapusiški „gebėjimai“! Neabejotinai, teatrui ir ypač menininkams reikalinga kritika, tačiau ji turi būti profesionaliai pagrįsta, kompetentinga. Šiuo atveju taip nenutiko“, - rašoma LNOBT pranešime spaudai.

LNOBT meno vadovai pripažįsta, kad gruodžio 31 d. vakarą Violetos partiją dainavusi Asmik Grigorian buvo ne geriausios vokalinės formos, tačiau nesutinka, kad A.Grigorian balsas nėra tinkamas Violetos partijai. Solistė šią partiją dainuoja ne vienus metus, ir ne tik Vilniuje, bet ir Latvijos nacionaliniame operos teatre.

„A.Grigorian yra gavusi apdovanojimą už sėkmingą Violetos vaidmens atlikimą, ją labai aukštai vertina žymūs režisieriai  Jonathanas Milleris ir Chen Shi-Zhengas, statę „Traviatą“ daugelyje pasaulio scenų. Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre vaidmenys yra  skiriami įsiklausius į meno vadovybės nuomonę, remiantis iškiliausių vokalo specialistų pastebėjimais. Vienas jų - profesorius Virgilijus Noreika. Pasak jo, „Asmik Grigorian yra labai talentingas žmogus, puiki dainininkė. Violetos Valery vaidmuo ir partija jai labai tinka“, - sakoma pranešime.

Portalas primena, kad naujametę naktį „Traviatą“ Vilniuje žiūrėjęs H.Hoholtas tinklaraštyje išreiškė apgailestaująs, kad Gintauto Kėvišo vadovaujamas operos teatras, per naujametį spektaklį Violetos vaidmenį patikėjęs sopranui A.Grigorian, parodė nepagarbą elegantiškai ir nemažus pinigus už bilietus sumokėjusiai publikai.

„Visi, matę pirmąjį operos veiksmą, galėjo įsitikinti, jog solistė netinkamai pasirengusi atlikti dvi pagrindines operos arijas, tarp jų ir garsiąją "E Strano", neturi tam reikiamos kvalifikacijos ir arijoms būtinos koloratūros, nemoka valdyti balso, nesugeba išdainuoti aukštų natų ir bando apgauti publiką vaizduodama, kad taip ir turi būti“, - kritikos A.Grigorian nešykštėjo norvegas.


Šiame straipsnyje: lnobtasmik grigorianTraviata

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių