„Only When I Lose Myself“ – legendinių „Lexicon Avenue“ skambesiu

Nuo Japonijos iki Pietų Amerikos, nuo Norvegijos iki Ibizos, nuo Portugalijos iki Australijos pasaulį maišantis trio iš Didžiosios Britanijos šiaurės, ne kartą lankęsis mūsų šalyje, vis pažada sugrįžti. Ir savo pažadų laikosi. Jau daugiau, nei penkiolikos metų scenos patirtį turintieji „Lexicon Avenue“ pradžiugins šokių muzikos gerbėjus pirmąją vasario savaitę.

Legendinio projekto dvasią pasiruošęs perteikti Chrisas Scottas, vienas iš „Lexicon Avenue“ narių. Jis lankysis Vilniaus naktiniame klube „G“ (buvusiame „Gravity“) vasario 3 dieną. Tad galime drąsiai teigti: vienos šventės baigėsi, teprasideda kitos!

Trijulės nuopelnai amžių sandūroje

„Lexicon Avenue“ – pasaulinio garso atlikėjai, savo šlovę užsitarnavę darbu. Tai – didžėjų bei prodiuserių komanda, kurią sudaro Scottas Bradfordas, Markas Armstrongas ir Chrisas Scottas.

Muzikantai yra išleidę singlus per daugybę žymių leidybos kompanijų (vienos garsiausiųjų: „SAW Recordings“, „Renaissance“, „Forensic Records“, „The End“, „Yoshitoshi“ ir kt.), o didžiąją jų veiklos dalį užima remiksų kūryba. Tarp atlikėjų, su kuriais didžėjams teko dirbti, puikuojasi Medway, Habersham & Phil K bei Dave Gahano iš „Depeche Mode“ vardai. Būtent remiksavę pastarųjų kūrinį „Only When I Lose Myself“, trijulė įleido stiprias šaknis į XX a. undergroundo kultūrą, o šis jų darbas prilyginamas himnui.

Negana to, „Lexicon Avenue“ gyva legenda pavertė Niukaslio klubą „Shindig“, kuriame yra groję vieni garsiausių šokių muzikos atlikėjų, o šiaurinės Anglijos elektronikos mylėtojai toje vietoje trypia iki šiol.

Muzika ir Chrisas Scottas neišskiriami jau antrą dešimtmetį

„Lexicon Avenue“ – ne vienintelis darbščiosios trijulės projektas. Po pasaulį keliaujantys didžėjai neretai pasirodo po vieną arba slypėdami po įvairiais vardais. Štai S. Bradfordas kartu su C. Scottu groja petys į petį, pasivadinę „New Punk Theory“, „Little Green Men“ ir „Third Movement“, o kartu su didžėjumi bei prodiuseriu Satoshi Tomiie, jie žinomi kaip „Fishead“.

Tuo tarpu jei būtų sudarinėjamas sąrašas muzikantų kurie, grodami metų metus, vis dar sugebėtų stebinti, jausdami neišblėstančią aistrą muzikai ir nuo pat kūrybos pradžios išliktų aukštame lygyje, C. Scottas be jokių abejonių būtų vienas iš jų. Nuo pat tada, kai 1986-aisiais įsigijo pirmąją būgnų mašiną, šis vaikinas buvo įsitikinęs – elektroninę muziką jis kurs visą gyvenimą. Praėjus šešeriems metams, atlikėjas išleido pirmąjį įrašą ir, laikui bėgant, prieš jo pasiekimus galvas nuleido net ir patys ciniškiausi muzikos kritikai. Varijuodamas nuo gilių iki tamsių skambesių, nuo progressive iki tribal ir elektronikos, C. Scottas ne kartą pateko į nacionalinių topų viršūnes, savo talentui abejingų tiesiog nepalikdamas.

„Lexicon Avenue” narys tarsi turįs gebėjimą prailginti parą dar keliomis valandomis, kartu yra ir be galo populiarių projektų „Echomen“ bei „Mooncat“ lyderis, išleidęs keletą itin puikių singlų per „Hooj“ bei „The End“ leidybos kompanijas. Būtent C. Scottas atstovaus žymiajai didžėjų trijulei, todėl išsiilgusieji tikros klasikos, savo kalendoriuose gali ryškiai pasižymėti vasario 3–iąją. Visame pasaulyje garsų vardą klube „G“ pasitiks Virus J ir The Minimus.


Šiame straipsnyje: „Lexicon Avenue“

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių