Onkologijos instituto reorganizacija stabdoma per teismus

Vilniaus universiteto Onkologijos instituto skaidymas sustabdytas teismo sprendimu.

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas sausio 29-ąją patenkino Onkologijos instituto tarybos prašymą taikyti laikinąsias apsaugos priemones ir uždrausti įstaigos vadovui Konstantinui Povilui Valuckui registruoti jos reorganizavimo sąlygas.

Tai padaryti K.P.Valucką dar sausio 12-ąją buvo įpareigojusi Vyriausybė, rašo "Lietuvos žinios".

Įgyvendindama Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) parengtą Sveikatos priežiūros įstaigų restruktūrizavimo trečiojo etapo programą Vyriausybė palaimino planus nuo balandžio 1-osios Onkologijos institutą padalyti į Onkologijos ligoninę bei Lietuvos onkologijos institutą.

Sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas, apie teismo priimtą nutartį sužinojęs tik iš "Lietuvos žinių", teigė esąs ištiktas šoko.

"Įpareigojimą direktoriui K.P.Valuckui, pavaldžiam administratoriui, pateikė Vyriausybė - Onkologijos instituto steigėja ir vienintelė dalininkė. Dabar girdėdamas teismo formuluotę esu apstulbęs - tokios kvailystės gyvenime nesu girdėjęs.

Visa reforma stabdoma jau kurį laiką, tačiau, mano manymu, šis sprendimas yra unikalus teisėkūros praktikoje. Iki šiol nesu girdėjęs, kad administratorius paduotų savininką į teismą, nes savininkas - šeimininkas - liepė daryti tai, kas jam atrodo esant teisinga", - kalbėjo ministras.

Tuo metu onkologai tvirtina, kad mokslinės ir klinikinės dalies atskyrimas būtų prastas žingsnis, o grėsmė visų pirma iškiltų pacientams.

Kasmet Lietuvoje onkologinėmis ligomis suserga apie 17 tūkst. žmonių, o kitų sričių medikai ne visada sugeba diagnozuoti ir gydyti šią grėsmingą ligą.


Šiame straipsnyje: Onkologijos institutas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių