Oficialu: V.Uspaskichas sieks Vilniaus mero posto

Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas oficialiai patvirtintas kandidatu į Vilniaus merus. Jis partijos sąraše be konkurencijos užėmė pirmąją vietą.

Opozicinė Darbo partija (DP) po savivaldos rinkimų kitų metų vasario 27-ąją tikisi gauti sostinės mero postą. Į jį pretenduotų sekmadienį DP Vilniaus skyriaus susirinkime rinkiminio sąrašo pirmojoje pozicijoje patvirtintas partijos lyderis europarlamentaras Viktoras Uspaskichas.

Jis žiniasklaidai jau anksčiau yra pareiškęs, jog Europos Parlamento nario mandatą keistų į sostinės mero regalijas. 8 vietas Vilniaus miesto savivaldybės taryboje iš 51 sau prognozuojantys "darbiečiai" koalicijos partnerių žvalgytųsi remdamiesi parlamento politinių jėgų pasiskirstymu.

"Iki galo susitarta nėra, bet, manau, kad dabartinė opozicija Seime galėtų būti pagrindas tokiai daugumai ir miesto savivaldybėj", - po DP Vilniaus miesto skyriaus susirinkimo sakė parlamentaras Jonas Pinskus, rinkimų sąraše į sostinės tarybą patvirtintas antruoju numeriu.

Jo vertinimu, dabartinės parlamentinės opozicinės partijos - DP, Socialdemokratų partija ir "Tvarka ir teisingumas" - rinkimuose į sostinės tarybą gautų 27-30 balsų, tad galėtų formuoti valdančiąją koaliciją.

Tuo pačiu jis sakė, kad "darbiečiai" nekeltų koalicijos partneriams sąlygų atiduoti jiems mero postą.

"Mes nereikalaujam mero posto, nekeliam tokių sąlygų, tiesiog mūsų partijos pirmininkas atsako į klausimą - jei bus tokia galimybė, kad mums bus patikėtas mero postas, juo būtų V.Upaskichas, ir jis atsisakytų europarlamentaro mandato", - sakė J.Pinskus.

Tam, kad artėjančiuose savivaldybių tarybų rinkimuose partijos sąrašo lyderiu Vilniuje būtų V.Uspaskichas, jau anksčiau pritarė DP taryba. "Jeigu rinkėjai suteiks man tokią galimybę ir sostinėje formuosis reali dauguma, kuri galėtų man patikėti mero postą, aš nedvejodamas atsisakysiu Europos Parlamento nario mandato", - tuomet pareiškė Darbo partijos pirmininkas.

Savivaldybių tarybų rinkimai vyks kitų metų vasario 27 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių