Nyderlandų investuotojų žvilgsniai krypsta į Klaipėdą

Lietuva tampa vis patrauklesnė olandų investuotojams. Tai patvirtino antradienį Klaipėdoje viešintis Nyderlandų Karalystės ambasadorius Lietuvoje Joep Wijnands.

Susitikęs su miesto meru Rimantu Taraškevičiumi jis informavo, jog kitų metų pradžioje mūsų šalyje lankysis Nyderlandų prekybos įmonių atstovų delegacija, kuri ieškos galimybių investuoti ne tik didžiuosiuose Lietuvos miestuose, bet ir regionuose.

Metus Lietuvoje dirbantis ambasadorius įsipareigojo pasiekti, kad abiejų šalių bendradarbiavimas ekonomikos, švietimo, kultūros srityse būtų dar tvirtesnis.

„Mano tikslas – parodyti savo šalies investuotojams Lietuvos galimybes, nes ši šalis iki šiol nebuvo viena iš labiausiai dominančių mūsų verslininkus. Tačiau jūsų šalis pademonstravo stebėtiną lankstumą ekonominės krizės metu, o tai neabejotinas privalumas“, – sakė svečias.

Jis pasidžiaugė, jog nepaisant ekonominio sunkmečio Lietuvos eksportas į Nyderlandus per pastaruosius metus augo.

Praėjusiais metais Klaipėda užmezgė partnerystės ryšius su Olandijos Leuvardeno miestu. Antradienį ambasadorius ir meras R.Taraškevičius sutarė, jog draugiškų vizitų ir pažadų neužtenka, tad sutarta sudaryti dvišalę darbo grupę, kuri imsis įgyvendinti bendrus miesto plėtros, turizmo skatinimo projektus, pasinaudojant ES fondų parama.

„Klaipėda turi devyniolika miestų partnerių užsienyje, tačiau su daugeliu iš jų nieko konkretaus taip ir nenuveikėme. Su olandais viskas kitaip: lankydamiesi Leuvardene iškart pamatėme, kad galime daug ko pasimokyti. Ambasadorius mums priminė namų darbus, tad galima sakyti, kad šis vizitas mus pažadino“, – kalbėjo R.Taraškevičius.

Jis įsitikinęs, kad nepaisant artėjančių savivaldos rinkimų naudingi kontaktai su olandais ateityje negali būti nutraukti.

Nyderlandų Karalystės ambasadorius J.Wijnands taip pat domėjosi „Memelio miesto“ projektu, Klaipėdos universiteto mokslo ir technologijų parko plėtra, lankėsi Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje, Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių