N.Venckienės nušalinimą antstolei teismas išnagrinės per tris dienas

Papildyta 16.20 val. :

Dukterėčios globos siekiančios teisėjos Neringos Venckienės pareiškimą dėl antstolės Sonatos Vaicekauskienės nušalinimo Kėdainių rajono apylinkės teismas turi išnagrinėti per tris dienas.

„Pagal įstatymą, turėtų išnagrinėti per tris dienas, – žurnalistams sakė Apeliacinio teismo teisėjas Vytas Milius. – Šiandien priėmėme nutartį, ji jau turėtų šiandien juos pasiekti.“

Pasak V.Miliaus, nėra jokių procesinių kliūčių Kėdainių teismui nagrinėti antstolės nušalinimo bylą.

Pirmadienį galutine ir neskundžiama nutartimi Lietuvos apeliacinis teismas nusprendė, kad N.Venckienės pareiškimą turi nagrinėti Kėdainių rajono apylinkės teismas.

Lietuvos apeliacinio teismo manymu, kai antstolei nušalinimą reiškia vykdymo proceso šalis, kuri dirba teisėju teisme, turinčiame įgaliojimus nagrinėti šio pareiškimo pagrįstumą bei vykdančiame administracinės ir procesinės šio teismo veiklos kontrolę, gali kilti pagrįstų abejonių dėl teismo nešališkumo.

„Kadangi Kėdainių rajono apylinkės teismas nagrinėjo vaiko gyvenamosios vietos nustatymo civilinę bylą, kurioje yra išduotas vykdomasis raštas, jis yra geriausiai susipažinęs su bylos medžiaga, be to, yra arti Kauno, todėl antstolės nušalinimo klausimas perduodamas nagrinėti būtent šiam teismui“, – teigiama Apeliacinio teismo pranešime.

Lietuvos apeliacinis teismas pabrėžia, kad šioje byloje sprendžiamas itin opus klausimas, susijęs su mažamečio vaiko interesais. Kėdainių rajono apylinkės teismo pernai gruodžio 16 dieną sprendimo įvykdymo terminas jau yra praleistas, todėl Kėdainių teismas turėtų itin operatyviai išspręsti antstolei S.Vaicekauskienei pareikšto nušalinimo pagrįstumą.

„Jei ateityje bus pateikti kiti pareiškimai dėl antstolio nušalinimo šioje byloje, juos, siekiant pašalinti bet kokias kliūtis greitam vykdymo procesui, taip pat pavedama spręsti Kėdainių rajono apylinkės teismui“, – sakoma Apeliacinio teismo pranešime.

Į Lietuvos apeliacinį teismą dėl bylos perdavimo kitam apylinkės teismui kreipėsi Kauno miesto apylinkės teismas, motyvuodamas tuo, kad Kauno apygardos teisme, atliekančiame Kauno miesto apylinkės teismo procesinės veiklos kontrolę, dirba nušalinimą pareiškusi teisėja N.Venckienė.

Vykdant Kėdainių rajono apylinkės teismo nutartį, Laimutei Stankūnaitei dukra turėjo būti perduota praėjusį penktadienį. Mažametė Drąsiaus Kedžio dukra motinai iki numatyto laiko perduota nebuvo.

N.Venckienė pareiškė nušalinimą perdavimo procedūrą turėjusiai įvykdyti Kauno antstolei S.Vaicekauskienei.

Pagal galiojančią tvarką, iš pradžių asmuo gali pareikšti nušalinimą pačiam antstoliui, šiam atsisakius nusišalinti, nušalinimo klausimą sprendžia teismas, kurio veiklos teritorijoje veikia antstolis. S.Vaicekauskienė dirba Kauno miesto ir Kauno rajono teismų veiklos teritorijoje.

Pagal gruodžio 16 dieną priimtą Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimą, L.Stankūnaitei mergaitė turėjo būti perduota ne vėliau kaip per 14 dienų nuo sprendimo priėmimo. Teismas taip pat yra įpareigojęs ilginti motinos ir dukros pasimatymų laiką.

N.Venckienė Panevėžio apygardos teismui bandė užginčyti Kėdainių teismo sprendimą. Panevėžio teismas atsisakė priimti skundą dėl procedūrinių pažeidimų – jis nebuvo paduotas per apylinkės teismą, kurio sprendimą skundė.

Kėdainių teismas pernai gegužę taip pat buvo nusprendęs perduoti D.Kedžio dukrą mamai. Tada Garliavoje susirinkę žmonės neleido antstoliui vykdyti teismo nutarties ir perduoti mergaitės L.Stankūnaitei. Vėliau sprendimo vykdymas sustabdytas, o byla dėl gyvenamosios vietos nustatymo grįžo į Kėdainių rajono apylinkės teismą.


Šiame straipsnyje: KedysStankūnaitėVenckienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Marija

Marija portretas
yra manančių, kad šis teismas skubotas, reiktų dar palaukti, kol baigsis kiti teismas. O didžioji tautiečių dalis mano, kad ir taip jau per daug pavėluota. teisingumas turėjo būti įvykdytas dar 2010 metais, kai mergaitė be užsispyrimo ėjo į mašiną, tik senoji ją visų akivaizdoje tampė ir susinervinusi kartojo – ,,na pasakyk, kad nenori pas mamą,pasakyk visiems..”. Bet to ,,nenoriu” taip ir neišgirdome, nes visas dėmesys buvo skiriamas klūpančiai miniai ir šios šeimos norams… Ta klaida nedovanotina, nes per metus padaryta viskas, kad mergaitė paniškai bijotų savo mamos.

marijai

marijai portretas
neišsigalvok, mergytė nenori ir vėl patekti pas ūsą, pas kurį ji pati nenuėjo, viskas buvo suorganizuota jos motinos, todėl patylėk ir nesireikšk

kauniete

kauniete portretas
nekvaili zmones ten prie venskienes ie kedziu namu renkasi. kol valdzioje bus sitie bukagalviai nieko gero nesitikekim.stiprybes globojantiem mergaite
VISI KOMENTARAI 130

Galerijos

Daugiau straipsnių