N.Venckienė: ar įtarimai pareikšti ir mergaitės motinai?

Nukentėjusiąja pedofilijos byloje laikomos Drąsiaus Kedžio dukters laikinoji globėja Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė sako iki paskutinės akimirkos tikėjusi, kad byla pasieks teismą.

Šiuo metu D.Kedžio dukrą globojanti jo sesuo sako iki šiol neturinti konkretaus atsakymo į vienintelį klausimą: ar be Andriaus Ūso įtarimai pareikšti ir mergaitės motinai Laimutei Stankūnaitei?

Panašu, kad generalinis prokuroras Algimantas Valantinas į šį klausimą atsakytų neigiamai, mat po susitikimo su Prezidente jis pareiškė, jog byloje tėra vienintelis įtariamasis - Andrius Ūsas.

Anot N.Venckienės, dar praėjusių metų spalį Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius kalbėjo, kad prokurorams net nereikalinga 2009 metų spalio 6 dieną Vilniaus apygardos teismo priimta nutartis, kurioje pasakyta, kad L.Stankūnaitei nepagrįstai nepareikšti įtarimai. Tąkart kalbėta, esą ir be šio teismo dokumento prokurorams aišku, kad L.Stankūnaitė nepagrįstai išvengė įtariamosios statuso. Prokuroras žadėjo, kad nukentėjusios mergaitės motina bus patraukta įtariamąja.

„Kaip supratau perskaičiusi žiniasklaidos priemonėse pasirodžiusią trumpą informaciją, generalinis prokuroras informavo Prezidentę, kad įtariamasis yra A.Ūsas ir byla bus perduota teismui. Kažin, ar generalinis prokuroras informavo apie minėtos Vilniaus apygardos teismo nutarties įvykdymą ar ne? Dabar apie tai kažkodėl nė neužsimenama. Taip ir nesuprantu, ar šiai dienai pareikšti įtarimai L.Stankūnaitei, ar ne. Juk čia ir yra visa esmė. Kaip galėjo be motinos žinios taip elgtis su vaiku?“, - klausė N.Venckienė.

Teisėja neslėpė pavargusi nuo nuolatinių kalbų apie pedofilijos bylą ir jos detales: „Nuo tų bendrų kalbų jau darosi bloga. Man visiškai nesvarbu, ar generalinis prokuroras išlaikys savo postą, ar bus atleistas. Tai visiškai neįdomu. Svarbiausia, kad jis ir jo pavaldiniai atliktų savo darbą ir sąžiningai tirtų bylą iki galo, darytų tai, kas jiems ir priklauso.“

Į klausimą, ar tikėjo, kad baudžiamoji byla vis tik pasieks teismą, N.Venckienė atsakė nedvejodama: „Aš juk žinau visas detales ir aplinkybes. Žinau, ką ta mergaitė pasakoja, kokie ekspertizių rezultatai. Tai kaip dar galėčiau abejoti? Be abejo, byla privalo būti pabaigta ir įtariamieji turi stoti prieš teismą. Man tik įtarimų kėlė kai kurių pareigūnų bandymai įtikinti žmones priešingai ir taip sumažinti priešišką visuomenės nusistatymą.“


Šiame straipsnyje: KedysValantinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių